Par divu pensionāru slepkavību Jaunolainē apcietināts vīrietis

10. augustā ap pulksten 03.15 no rīta tika saņemta informāciju par ugunsgrēku Jaunolainē, kur degusi kāda privātmāja. Ugunsgrēka lokalizācijas brīdī ugunsdzēsēji konstatēja, ka mājā atrodas divu cilvēku līķi.

Abiem līķiem tika konstatētas vardarbīgas nāves pazīmes, tādēļ notikuma vietā ieradās arī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes Slepkavību novēršanas un atklāšanas nodaļas darbinieki un Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Olaines iecirkņa policisti.

Ierodoties notikuma vietā, nekavējoties tika uzsāktas sākotnējās izmeklēšanas darbības, pēc kā  likumsargi nonāca pie secinājuma, ka veikta dubultslepkavība. Cietušajiem konstatētas durtas, grieztas un sistas brūces, kas arī bijis viņu nāves iemesls. Pēc cietušo nonāvēšanas tika aizdedzināta māja, lai, visticamāk, slēptu nozieguma pēdas.

Pēc apkārtējo kaimiņu aptaujāšanas, likumsargi noskaidroja, ka abi cietušie bijuši brālis un māsa. Sieviete dzimusi 1934. gadā, bet vīrietis dzimis 1935. gadā. Cietušie raksturoti kā ļoti patīkami cilvēki, kuri dzīvojuši kārtīgi un nekad konfliktos neesot iesaistījušies. Jāpiemin, ka cietušo piemājas teritorija bijusi ļoti sakopta.

Risinot turpmākos jautājumus, kas saistīti ar pirmstiesas izmeklēšanu un veicot operatīvās izmeklēšanas darbības, policisti saprata, ka noziedznieks, visdrīzāk, slēpjas kaut kur netālu. Operatīvas meklēšanas rezultātā, aizdomās par iepriekš minēto slepkavību, tās pašas dienas pievakarē aizdomās turētais tika atrasts un aizturēts.

Iecirknī veicot iespējamā vainīgā pratināšanu, aizturētais pamazām sāka stāstīt notikušo, līdz pilnībā atzina savu vainu. Vīrietis atzinās, ka noslepkavojis abus pensionārus un pēc tam aizdedzinājis viņu māju.

1979. gadā dzimušais aizturētais jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par mantiskiem noziegumiem un par miesas bojājumu nodarīšanu.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 118. panta otrās daļas – par divu personu slepkavību. Maksimālais sods par šādu noziegumu ir  mūža ieslodzījums.

Aizturētais nav Jaunolaines iedzīvotājs, un viņa motīvi veikt dubultslepkavību vēl tiek skaidroti. Pašreizējā informācija liecina ka slepkava nav bijis pazīstams ar abiem pensionāriem.

12. augustā aizturētajam tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. 

TOP Komentāri

avatar