Par alkohola tirgošanu naktī policija pieķer trīs kafejnīcas

Pagājušajā mēnesī, jūnijā Rīgas pašvaldības policijas Operatīvās vadības un drošības uzraudzības pārvalde (RPP OVDUP) veica vairāku tirdzniecības objektu (kafejnīcu) pārbaudes ar kontrolpirkumiem, iegādājoties alkoholiskos dzērienus pēc pulksten 22.00. No sešiem kontrolpirkumiem trīs pirkumos veikala pārdevēji pārdeva alkoholiskos dzērienus pēc atļautā laika.

Skolas ielas kafejnīcā OVDUP darbinieki jūnijā veica trīs kontrolpirkumus, jo pirmajā pirkuma reizē veikala pārdevēja RPP darbiniekiem pārdeva spirtu saturošu dzērienu promnešanai, nenodrošinot tā patērēšanu uz vietas. Pārdevēja darījumu nereģistrēja kases aparātā un neizsniedza pirkuma čeku. Tāpat veikala darbiniece nespēja uzrādīt darba līgumu, kā arī kārtības sargi konstatēja, ka kafejnīcā ugunsdzēšamajam aparātam beidzies derīguma termiņš. Tika uzsākts administratīvā pārkāpuma process par alkoholisko dzērienu tirgošanu pēc pulksten 22.00, kā arī tika sagatavots ziņojumus VID, Darba inspekcijai un VUGD. RPP darbinieki mēneša laikā veica vēl divus kontrolpirkumus šajā veikalā, taču nākamajās reizēs pārkāpumi netika konstatēti.

OVDUP darbinieki pārbaudīja vēl trīs kafejnīcas, no kurām divās konstatēti pārkāpumi. Jasmuižas ielas kafejnīcā pārdevēja kārtības sargiem pēc pulksten 22.00 pārdeva spirtu saturošu dzērienu, nereģistrējot pirkumu kases aparātā. Tāpat Prūšu ielas veikala darbiniece policistiem notirgoja alkoholisko dzērienu pēc atļautā laika, kā arī nespēja uzrādīt kases aparāta tehnisko pasi. Abos gadījumos tika uzsākts administratīvā pārkāpuma process par Alkoholisko dzērienu aprites likuma neievērošanu.

Par alkoholisko dzērienu neatļautu mazumtirdzniecību promnešanai vai alkoholisko dzērienu neatļautu piegādi (izsniegšanu) no pulksten 22.00 līdz 8.00 piemēro naudas sodu juridiskās personas darbiniekam – kurjeram vai citam piegādātājam – līdz 70 eiro, bet juridiskajai personai – no 70 līdz 1400 eiro.

*Attēls no notikuma vietas

TOP Komentāri

avatar