Par advokātes Intas Baltiņas slepkavību aizturētas trīs personas

15. maijā Rīgas Centra iecirknī saņemts iesniegums par 1964. gadā dzimušas sievietes pazušanu. Kā noskaidroja policijas darbinieki, pazudusī sieviete ir Inta Baltiņa, kas līdz 2013. gadam bijusi Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijas dalībniece.

 

Uzsākot notikušā izmeklēšanu, policijas darbiniekiem radās aizdomas, ka pret pazudušo sievieti visticamāk pastrādāts noziedzīgs nodarījums. Policijas darbiniekiem izdevās noskaidrot iespējamo nozieguma izdarīšanas vietu. Pārbaudot to, tika konstatēts, ka 1964. gadā dzimusī sieviete ir nogalināta.

 

Tālāko operatīvās meklēšanas pasākumu laikā policijas darbiniekiem izdevās noskaidrot un aizturēt trīs personas aizdomās par nozieguma pastrādāšanu. Aizturētie ir divi 1966.  gadā dzimuši vīrieši, kā arī 1962. gadā dzimusi sieviete. Visiem aizturētajiem piemērots apcietinājums.

 

Turpinās nozieguma izmeklēšana. Policijā kā galveno izvirzījusi versiju, ka slepkavība pastrādāta mantkārīgā nolūkā un nav saistīta ar I.Baltiņas profesionālo darbību. Ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117. panta par slepkavību pastiprinošos apstākļos – mantkārīgā nolūkā. Par šo noziegumu draud mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem. 

TOP Komentāri

avatar