Palīdzēsim priekšlaikus dzimušiem mazuļiem ātrāk doties mājās

Lai palīdzētu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas neonataloģijas klīnikai un uzlabotu mazo pacientu aprūpi, Rimi Latvia sadarbībā ar Bērnu slimnīcas fondu 1. martā uzsāk ziedojumu vākšanas kampaņu jaunu, specializētu gultiņu iegādei. Neonataloģijas klīnikas jaunajās telpās nonāks tie priekšlaikus dzimušie mazuļi, kuriem intensīvās terapijas aprūpe vairs nav nepieciešama, bet jāturpina ārstēšanās stacionārā, lai mazulis labāk spētu sagatavoties doties mājās.

“Ik gadu Bērnu slimnīcā ārstējas aptuveni 1100 jaundzimušo no visas Latvijas, tai skaitā aptuveni 350 jaundzimušo, kuri ir piedzimuši priekšlaikus. Lai palīdzētu mazajiem pacientiem atveseļoties un izaugt lieliem, 2018. gada aprīlī tiek plānots uzsākt priekšlaikus dzimušo mazuļu aprūpi neonataloģijas klīnikas jaunajās telpās. Taču, lai nodrošinātu pašus labākos apstākļus un atveseļošanās noritētu pēc iespējas ātrāk un veiksmīgāk, mazo pacientu piemērotai aprūpei vēl akūti nepieciešamas specifiskas gultiņas,” stāsta Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Nupat izremontētajās klīnikas jaunajās telpās būs desmit palātas, kas paredzētas mazuļiem un viņu vecākiem, kā arī viena palāta ar četru pacientu vietām, kur aprūpēt jaundzimušos bez vecāku pastāvīgas klātbūtnes. Tām kopā nepieciešamas astoņas specializētās gultiņas jaundzimušajiem. Vienas šādas gultiņas cena ir 2300 eiro.

“No sirds vēlamies palīdzēt mazajiem slimnīcas pacientiem un padarīt laiku, kas jāpavada slimnīcā, iespējami komfortablāku. Mums Rimi arvien ir svarīgi, lai Latvijas bērni ir veseli, aprūpēti un laimīgi, tāpēc, apvienojot spēkus ar Bērnu Slimnīcas fondu un saviem pircējiem, esam paveikuši jau daudz labu darbu – savākuši līdzekļus pirmās Mātes piena bankas izveidei, uzlabojuši apstākļus Bērnu slimnīcas jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļai u.c. Kopīgiem spēkiem esam apņēmības pilni nākt talkā arī neonataloģijas nodaļai,” tā par kampaņu stāsta Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja Dace Preisa.

Mazie pacienti, kuru svars dažkārt nesasniedz pat vienu kilogramu, Bērnu slimnīcā ikdienā intensīvās terapijas aprūpe tiek nodrošināta īpašās gultās vai inkubatoros un ir pieslēgti daudziem aparātiem, kas ļauj viņiem augt, kļūt stiprākiem un veseļoties. Jaunajās telpās tiks aprūpēti priekšlaikus dzimuši jaundzimušie, kuriem vairs nav nepieciešama intensīvās terapijas ārstniecība un aprūpe, bet vēl nepieciešama aprūpe stacionārā, lai stabilizētos jaundzimušo termoregulācija, nobriestu orgānu sistēmas un sagatavotu priekšlaikus dzimušu jaundzimušo izrakstīšanai uz mājām. Lai nodrošinātu saudzīgās aprūpes principus, kas ir jaundzimušo attīstību veicinoša aprūpe, ir nepieciešams sarūpēt jaunas un īpaši piemērotas gultiņas.

Labdarības akcijai iespējams ziedot no 1.marta līdz 1.aprīlim visos Rimi un Supenetto veikalos tam paredzētajās ziedojumu kastītēs, kā arī ziedojot Mans Rimi naudas uzkrājumu Rimi kioskos, mājas lapā www.mansrimi.lv un Bērnu slimnīcas fonda mājas lapā www.bsf.lv.

Informāciju sagatavoja Dace Preisa, SIA Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja

TOP Komentāri

avatar