Pacientu diena Stradiņos

12. septembrī Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā notika Pacientu diena, kuru apmeklēja aptuveni trīssimt interesentu. Atklājot Pacientu dienu, slimnīcas valdes priekšsēdētāja Rūta Valtere teica: „Redzam nepieciešamību piedāvāt šādus informatīvus pasākumus, kuros slimnīcas speciālisti runā par aktualitātēm ārstniecībā. Uzceļot jauno slimnīcu, mums būs vēl plašākas iespējas sekot jaunākajām veselības aprūpes tendencēm un nodrošināt veselības aprūpi atbilstošā un modernā vidē”.

Arī prof. Andrejs Ērglis uzsvēra sakārtotas vides nozīmi, sakot: ”Šodien slimnīcai ir jābūt atvērtai, draudzīgai un mīlīgai, tāpēc arī tik ļoti iestājamies par jaunās slimnīcas būvniecību, jo pacients, kurš nokļūst noplukušā slimnīcā, domā, ka saņem noplukušu aprūpi. Tas, ka lielveikali spīd, ir pašsaprotami, slimnīcai arī vajag spīdēt”.

Prof. Dainis Krieviņš norādīja, ka Pacientu dienai jākļūst par tradīciju: „Mēs, Stradiņa slimnīcas ārsti, gribam būt inovatīvi un esam atvērti mūsdienīgiem risinājumiem. Svarīgi domāt par to, kā nodot Pacientu dienās sniegto informāciju arī tiem cilvēkiem, kuri dzīvo reģionos”.

Prof. Valdis Pīrāgs uzsvēra: „Stradiņa slimnīca ir vadošais ārstniecības un izglītības centrs Baltijā, tāpēc mūsu pienākums ir veidot dialogu un izglītot mūsu pacientus. Tradicionāli Stradiņa slimnīca ir pēdējā instance, kur glābj dzīvības, bet būtu jāizmanto arī slimnīcas ambulatorā puse”.

Šajā dienā Slimnīcā notika desmit atklātās lekcijas, kurās tika runāts par acu slimībām un to profilaksi, sirds veselību, uztura nozīmi ārstniecībā, neiroloģiskajām saslimšanām. Lielu atsaucību guva iespēja veikt bezmaksas acu spiediena mērīšanu un saņemt ķirurga, kā arī sejas plastikas ķirurga konsultācijas.

Šī Pacientu diena aizsāks informatīvo dienu pasākumu kopumu, un šādus informatīvus pasākumus, kuros slimnīcas speciālisti runā par aktualitātēm ārstniecībā, Slimnīca plāno rīkot arī turpmāk.

Foto: I.Prēdelis

TOP Komentāri

avatar