Paaudzes vērtē jauno telefonu īpašības – dizains vai kvalitāte

Kādam pavasara iestāšanās ievieš jauninājumus skapī, kādam – tehnoloģijās. Aptaujā,* izvērtējot šī pavasara tehnoloģiju tendences, atklāts, ko mileniāļi un citas paaudzes novērtē, kas ir nozīmīgākais, izvēloties jaunu telefonu – dizains vai kvalitāte?

Dizains

Vislielāko uzmanību telefona dizainam pievērš tieši “Baby boomers” jeb pēckara paaudze un pirmskara paaudze (vecuma grupa 50-99 gadi, 30%), tajā pašā laikā, nepilna trešdaļa (28%) mileniāļu (vecuma grupa 18-29 gadi) atzīst to par nozīmīgāko īpašību jauna viedtālruņa iegādē. Lai gan dizainu klāsts ir plašs, piemēram, telefonu krāsu palete ir pieejama no ierastā melnā toņa līdz pat Samsung Galaxy S9+ ceriņu lillā un koraļļu zilajam, aptaujātie dizainu atzīst par nozīmīgu, bet ne noteicošu īpašību jauna telefona iegādē.

KAMERAS KVALITĀTE

Ar lielu pārsvaru (42%) aptaujā atzīts, ka telefona kameras kvalitāte ir noteicošā iezīme. Mūsdienu dinamiskajā ritmā cilvēkam ir jābūt mobilam, tāpēc telefonam ir jāspēj kompakti aizstāt vairākas lielas ierīces, lai viedtālruni varētu ērti paņemt līdzi kabatā. Īpaši noderīgi ir ceļojumā, kad līdzi ir jāņem pēc iespējas mazāk mantu. Ar Samsung Galaxy S9 vai S9+ iespējams iemūžināt interesantākos notikumus arī vāji apgaismotos brīžos. Krēslainās dēkas svešās pilsētās izceļas uz citu bilžu fona. Šajā gadījumā vairāk nekā puse (57%) mileniāļu atzīst, ka kameras kvalitāte ir visnozīmīgākā, kamēr tikai 36% no paaudzes X (vecuma grupa 30-49 gadi) to atzīst par svarīgāko jauna telefona iegādes faktoru.

INTERESANTI – IDEĀLAS BILDES NOTEICOŠĀ IEZĪME

Izvērtējot tādus faktorus, kā fokuss, vēstījums, attēla kvalitāte, gaisma, noskaņa, krāsas, skatupunkts, emocijas, detaļas un kompozīcija, kas ir nozīmīgas bildes uzņemšanā, 44% aptaujāto atzīst, ka attēla kvalitāte nosaka, vai bilde ir izdevusies. Šī iemesla dēļ cilvēki pievērš lielāku uzmanību telefona foto kamerai. Visvairāk šo iezīmi atbalsta puse (51%) no “Baby boomers” jeb pēckara paaudzes un pirmskara paaudzes (vecuma grupā 50-99 gadi). 43% no paaudzes X bildes kvalitātei piešķir augstāko nozīmi. Tikai 36% mileniāļu uzskata, ka bildes kvalitāte ir svarīgākā iezīme. Lai gan telefonos jau ir iestrādātas lietotnes, kas uzlabo bildes, neatkarīgi no paaudzes, par pašu svarīgāko jauna telefona īpašību tiek atzīta foto kameras kvalitāte (44%).

*Par aptauju: aptauju 2018. gada aprīlī pēc Samsung pasūtījuma veikusi AS Norstat Latvija, aptaujājot 700 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 gadiem.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar