Orķestris “Rīga” aicina pastaigā pa džeza vēstures takām

“Rīgas svētki 2020” programmas ietvaros Orķestris “Rīga” klausītājiem piedāvās muzikālu pastaigu pa džeza vēstures takām. Koncerts notiks 14. augustā plkst. 19.00 VEF Kultūras pils Lielajā zālē. Ieeja koncertā ar ielūguma kartēm, kas no 7. augusta pieejamas VEF Kultūras pils kasē.

26.12.2019 Koncerts “Džezā tikai meitenes” Lielajā ģildē.

Koncertprogramma “Pastaiga pa džeza vēstures takām” rīdziniekus un pilsētas viesus vedīs muzikālā pastaigā pa 20. gs. džeza un svinga mūzikas ēras zelta laikmetu. Koncerta idejas autors, Orķestra “Rīga” mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Valdis Butāns, programmas veidošanā iedvesmojies no vairāku ASV mākslinieku muzikālā mantojuma, pieaicinot koncertam solistes – Beāti Zviedri, Rūtu Dūdumu-Ķirsi un Elīzu Evaldi. Līdzās dziedāšanai solistes iestudējušas arī horeogrāfiju dejotājas Egijas Abarovičas vadībā. Muzikālo pastaigu ar vēsturiskiem stāstiem bagātinās muzikologs Raitis Zapackis.

Orķestra “Rīga” bigbenda sniegumā skanēs svinga ēras mūziķu, džeza leģendu Glena Millera un Benija Gudmena populāra orķestra mūzika, tā piemēram skaņdarbi Moonlight Serenade un In the Mood. Autentisku formu koncertam piešķir fakts, ka ļoti liela daļa mūzikas bigbenda izpildījumā skanēs oriģinālos nošu aranžējumos un klausītājiem būs iespēja šo mūziku dzirdēt tādu, kāda tā skanējusi arī pagājušajā gadsimtā.

Klausītāju skaits koncertā ierobežots. Ieeja ar ielūguma kartēm, kuras no 7. augusta varēs saņemt VEF Kultūras pils kasē.

Orķestris “Rīga” Rīgas pilsētu ieskandinās arī tās parkos un laukumos ar nelieliem koncertiem “Skan Rīga!”. Šodien, 6. augustā, patīkamai atmosfērai un pozitīvām emocijām skanēs mūzika Rātslaukumā, laukumā pie Latvijas Nacionālās operas un baleta ēkas, kā arī Vērmanes dārzā. Savukārt 15. augustā orķestris svētku apmeklētājus priecēs sestdienas pēcpusdienā Rātslaukumā.

Svētku organizatori aicina ievērot valstī noteiktos ierobežojumus un Slimību profilakses kontroles centra rekomendācijas saistībā ar COVID-19 izplatību. 

Koncerti notiek “Rīgas svētki 2020” oficiālās programmas ietvaros. Tos rīko Orķestris “Rīga”. Svētkus atbalsta Rīgas dome un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar