Notiks lielākā Baltijas jūrai veltītā kampaņa Mana jūra 2014

Jau trešo gadu ar saukli Tīra jūra vieno no Nidas līdz Ainažiem notiks ekspedīcija ar publiskiem pasākumiem, lai Baltijas jūras kā unikālas dabas vērtības stāstu sadzirdētu visā Latvijā. Par ekspedīcijas dalībnieku kaut uz vienu dienu varēs kļūt ikviens. Pieteikšanās no jūnija oficiālajā Mana jūra 2014 mājas lapā www.manajura.lv.

Tā kā arī pilsētā satopamie atkritumi var nonākt un arī reāli nonāk jūrā, ekspedīcijas rīkotāji šogad īpaši rosinās sakopt vidi sev apkārt arī ikdienā. Mana jūra dalībnieki, lietojot un dāvinot speciāli radītus cimdiņus, aicinās rūpēties par tīru jūru ne tikai piekrastē, bet arī vietās, kurām ar jūru šķietami nav nekāda sakara.

32 dienās noejot un uz savas ādas izbaudot 500 km garo Latvijas jūras piekrastes piedzīvojumu, kampaņas dalībnieku mērķis ir aktualizēt vides aizsardzības problemātiku un atbildīgu tās apsaimniekošanu. Ekspedīcijas laikā notiks virkne publisku bezmaksas aktivitāšu, uz kurām Mana jūra pārstāvji aicinās interesentus – gan vietējos, gan jūras izslāpušus pilsētniekus.

Radošās nodarbības atklās jūras tēmas daudzveidību lieliem un maziem jūras faniem; tikšanās ar ekspertiem unikālās piekrastes vietās ļaus izprast jūras nozīmīgumu; harizmātiskas, jūru mīlošas un pie jūras mītošas personības stāstīs savus stāstus; savukārt muzikāli notikumi un jau par tradīciju kļuvušais Mana jūra koncerts 36 metrus austajā Ovišu bākā Ventspils novadā iedvesmos sajust pāri ikdienišķajam.

Paralēli jūras izzināšanas notikumiem, kā ierasts, Mana jūra organizēs arī jūras piesārņojošo atkritumu monitoringu.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar