Noteikti konkursa „Gribu būt mobils!” uzvarētāji

Strautiņu komandas uzvara bija likumsakarīga, jo skolā satiksmes drošībai tiek pievērsta īpaša uzmanība, skolēni katru gadu ar arvien labākiem rezultātiem piedalās CSDD konkursos, turklāt Strautiņu skola pavisam nesen ieguva titulu „Labākā CSDD satiksmes drošības skola – 2014”!

Finālā piedalījās septiņas komandas no visas Latvijas – konkursa „Gribu būt mobils!” reģionālo pusfinālu uzvarētājas.

Visas komandas parādīja lielisku sniegumu: skolēni mērojās spēkiem un zināšanām par ceļu satiksmes noteikumiem un satiksmes drošību gan pie datora, gan satiksmes shēmās. Interesantas bija kapteiņu cīņas, demonstrējot zināšanas par neatliekamo palīdzību. Šie uzdevumi sagatavoti sadarbībā ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu (NMPD); īpašs paldies NMPD pārstāvjiem Haraldam Lučkovskim un Ingai Vītolai. Atzinīgi vērtējami arī skolēnu mājas darbi – komandas bija sagatavojušas video klipus par to, kā mudināt bērnus un jauniešus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un būt drošiem satiksmē. 

Konkursa uzvarētāji – komanda „Strauti – 1”, dosies izglītojošā braucienā uz zinātnes parku „Spectrum” Vācijā, bet 2.vietas ieguvēji – komanda „Lauksaimnieki” un  3.vietas ieguvēji – komanda „Crazy Girls” ar saviem pedagogiem, saņēma dāvanu kartes ekskursijai. Balvas ieguva arī visi pārējie Lielā fināla dalībnieki.

CSDD sacensības „Gribu būt mobils!” īpaši veidotas 6.-8.klašu skolēniem, tās notiek kopš 2006./2007.mācību gada ar mērķi paaugstināt zināšanas par satiksmes drošību un pilnveidot personīgās drošības garantēšanas iespējas. Konkurss orientēts arī uz mācīšanās procesa pilnveidi un zināšanu praktisku pielietošanu, jo 12-14 gadu vecumā skolēni ir gan gājēji, gan velosipēdisti, kā arī topošie / esošie mopēdisti.

Būtiski uzsvērt, ka konkursa mērķis ir sasniegts, jo skolēnu interese par konkursu katru gadu palielinās, šajā sezonā bija dalībnieku rekords – neklātienes sacensībām pieteicās gandrīz 500 komandas (teju 2500 skolēni), bet reģionālajos pusfinālos piedalījās 70 komandas (350 skolēni). Konkurss veicina skolēnu interesi par ceļu satiksmes drošību, kā arī veicina jauniešu vēlmi dalīties ar savām zināšanām un sniegt atbalstu jaunāko klašu skolēniem, piemēram, rīkojot nodarbības un konkursus savās skolās.

Foto: publicitāte

TOP Komentāri

avatar