Noskaidroti pretendenti Starptautiskajam Zilā karoga statusam

Nacionālajā Zilā Karoga žūrijas sēdē, starptautiskās žūrijas izvērtēšanai izlemts virzīt Engures Abragciema pludmali, Daugavpils Centrālo pludmali, Daugavpils peldvietu “Stropu vilnis”, Bulduru, Dzintaru, Majoru, Dubultu un Jaunķemeru pludmales Jūrmalā, Kuldīgas Mārtiņsalas peldvietu, Beberliņu peldvietu, Dienvidrietumu pludmali un  pludmali pie stadiona Liepājā, Rīgas Vakarbuļļu pludmali un Ventspils pilsētas pludmali. Tāpat arī starptautiskajai žūrijai, ar atsevišķiem iebildumiem un uzdevumiem līdz peldsezonas sākumam, izvirzītas arī Saulkrastu Centra pludmale, Limbažu Lielezera peldvieta un Jēkabpils Radžu peldvieta.

No jahtu ostām Zilo karogu cer saņemt  Liepājas jahtu centrs un Pāvilostas Marina.

Savukārt Nacionālās peldvietas kvalitātes statusu šogad iegūst Jūrmalas Kauguru peldvieta un Vecāķu pludmale Rīgā.

Zilais Karogs ir pasaules populārākais tūrisma ekosertifikāts, kas ir plaši atpazīts gan iedzīvotāju, gan pašvaldību un vides institūciju vidū. Kritēriju ieviešana nodrošina pilnvērtīgu metodoloģiju peldvietu apsaimniekošanai, kurā ir ņemti vērā visi vides aizsardzības un ilgtspējīgas attīstības faktori, un pievērsta liela uzmanība vides kvalitātes uzturēšanai un bioloģiskās daudzveidības aizsargāšanai, tādējādi garantējot drošu atpūtu tīrā vidē. Iesaistoties kampaņā, pašvaldības apņemas īstenot arī plašākas vides informācijas un izglītības iniciatīvas.

Aizvadītajā, 2015. gadā, Zilais Karogs plīvoja 16 peldvietās un 3 jahtu ostās Latvijā. Ar Zilo Karogu ir apbalvotas vairāk kā 4000 pludmales un jahtu ostas 48 valstīs visā pasaulē.

Zilo Karogu Latvijā piešķir Vides izglītības fonds (VIF), kas ir dibināts ar mērķi veicināt ilgtspējīgu attīstību ar vides izglītības palīdzību. VIF pamatktivitātes ir saistītas ar  pasaules vadošās vides izglītības organizācijas Foundation for Environmental Education (FEE International) programmu īstenošanu Latvijā.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar