Noskaidroti labākie Latvijas bārmeņi kokteiļu „trasē”

Šīs ir vienas no vērienīgākajām un radošākajām Latvijas bārmeņu sacensībām, kurās piedalījās vairāk kā 30 mūsu valsts vadošo kokteiļu meistaru. Šo apstiprināja arī pazīstamais bārmenis Ingus Reizenbergs: “Esmu piedalījies gana daudzās bārmeņu sacensībās, bet šī ir īpaša, gan ar sīvo konkurenci, gan ar to, ka bārmenim tas ir īpašs izaicinājums – radīt unikālu kokteili, kurā galvenā sastāvdaļa ir dzirkstošais vīns. Esmu patīkami satraukts!”

Tikpat nobriedis cīņai bija viens no Latvijas titulētākajiem un pieredzējušākajiem bārmeņiem B Bāra bārmenis Uldis Pētersons, kurš atzina: “Esmu gatavs izaicinājumam, likšu lietā savu 20 gadu pieredzi un zināšanas,” ar smaidu piemetinot: “Prieks, ka šim konkursam nav vecuma ierobežojuma. Es ar savu garšas pieredzi nepievilšu”.

Konkurss sastāvēja no divām kārtām. Pirmajā kārtā ikvienam meistaram septiņās minūtēs bija jāpagatavo kokteilis no dotajām sastāvdaļām, izlozes kārtībā izlozēto Martini Royale Bianco vai Martini Royale Rosato. Otrajā uznācienā tika dota vaļa fantāzijai un improvizācijai, kurā ikviens bārmenis varēja radīt un rādīt savas spējas kokteiļmeistarībā, par pamatu ņemot kādu no Martini dzirkstošajiem vīniem. Žūrija, kurā piedalījās īsti garšas meistari un baudītāji, kokteiļus izvērtēja gan pēc garšas, gan izskata, gan aromāta.

Uzvarētāja laurus plūca pieredzējušais un meistarīgais Olympic Voodoo Casino bāra letes meistars Raitis Akerblūms, kura Martini dzirkstošā formula bija gana vienkārša, bet neatvairāma. Par savu meistardarbu viņš izsakās lakoniski: “Tas ir Ambertini!”, un veiksmes pamatā ir visu maņu mijiedarbība – dzintara krāsa acīm, fantastisks aromāts un Martini Brut kokteiļa pamatā.

Galvenā balva, iespēja doties uz F1 sacīkstēm nav izvēlēta nejauši, tā kā zīmols Martini ir uzsācis sadarbību ar Williams F1 komandu. Divi leģendāri zīmoli ir apvienojušies uzvaras garšai gan uz mēles, gan pjedestāla.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar