Naktī Daugavpilī nodeg dzīvojamā māja

Naktī plkst. 1.24 VUGD saņēma izsaukumu uz Ventas ielu Daugavpilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies kādā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu dzīvojamā māja. Pirms VUGD ierašanās no mājas evakuējās seši cilvēki. Kopējā degšanas platība bija 60m2 un ugunsgrēks tika likvidēts pulksten 4.41.

Vakardien ugunsdzēsēji glābēji dzēsa arī ugunsgrēkus, kuros dega atkritumi, zaru un lapu kaudzes, divi koki, riepas, skapis un koka sēta, kā arī  dzēsa ugunsgrēku, kurā dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji.

Neskatoties uz jau diezgan sazaļojošo zāli, vakardien tika reģistrēti 19 kūlas ugunsgrēki, ar kopējo degšanas platību 16 hektāri. Lielākie kūlas ugunsgrēki dzēsti Limbažu novada Pāles pagastā, kur sausā zāle dega 8 hektāru platībā un Viļakas novada Susāju pagastā – 5 hektāru platībā. VUGD aicina iedzīvotājus nededzināt pērno zāli, jo šāda rīcība ir aizliegta un par to var tikt piemērots administratīvais sods.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja savvaļas dzīvniekiem. Gulbenē kādā dzīvojamā mājā zem ledusskapja bija palīdis mazs zalktis, savukārt Rīgā pa kādu dzīvojamo māju pagalmu staigāja agresīvs gulbis. Ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja dzīvniekiem – zalktis tika noķerts un palaists brīvībā, savukārt gulbis noķerts un izlaists Juglas ezerā. 

TOP Komentāri

avatar