Nāc uz Majoru pludmali un uzstādi Ginesa rekordu

2018.gada 11.jūlijā , no pl. 17.00 – 18.00 ikviens aicināts uz zibakciju Majoru pludmalē, lai uzstādītu jaunu Ginesa rekordu – lielāko cilvēku daudzumu, kuri vienlaicīgi ar tenisa raketi gaisā driblē pludmales tenisa bumbiņu. Rekorda uzstādīšana ievadīs Eiropas čempionātu pludmales tenisā pieaugušajiem, kas no 12. – 15. jūlijam norisināsies Majoros.

Kopš 2015. gada 9. janvāra rekords pieder organizācijai HAVIANAS, Argentīnā, kur tā sasniegšanā piedalījās 342 cilvēki. Latvijas rekorda uzstādīšanā aicināts piedalīties ikviens interesents. Galvenais nosacījums – paņemt līdz pašam savu raketi! Tā var būt jebkura veida – tenisa, pludmales tenisa, galda tenisa vai pat no bērnu rotaļlietu plaukta izvilktā plastmasas rakete. Bumbiņas nodrošina pasākuma organizatori.

Rekorda sasniegšana norisināsies Eiropas čempionāta pieaugušajiem pludmales tenisā atklāšanas pasākumā. Pludmales teniss ir viens no visstraujāk augošajiem pludmales sporta veidiem, kurš pēdējo gadu laikā iemantojis arvien vairāk lielāku piekritēju skaitu. Čempionāts notiks no 12. līdz 15. jūlijam Jūrmalā, Majoru pludmalē, paralēli Jauniešu U18 turnīram. Šīs būs pirmās augstākā līmeņa sacensības pludmales tenisā ne tikai Latvijas, bet arī visas Baltijas vēsturē.

Šī gada pludmales tenisa Eiropas čempionātā piedalīsies sportisti no divdesmit vienas valsts, tajā skaitā arī pagājušā gada Eiropas un pasaules čempioni – itāļi, kā arī pasaules vicečempioni un Eiropas čempionāta finālisti –  Krievijas komanda. Tāpat varēsim vērot komandas no Austrijas, Beļģijas, Bulgārijas, Kipras, Čehijas, Igaunijas, Francijas, Vācijas, Ungārijas, Izraēlas, Lietuvas, Moldovas, Nīderlandes, Polijas, Portugāles, Sanmarīno, Spānijas, Šveices un protams Latvijas.

“Esam pagodināti par iespēju pirmo reizi Latvijā uzņemt šāda mēroga turnīru. Turklāt pašā vasaras vidū un vienā no populārākajām Latvijas pludmalēm – Majoros. Šis ir jauns un augošs sporta veids, kurš tuvākajā nākotnē varētu kļūt arī par olimpisko sporta veidu, tāpēc šis grandiozais turnīrs prezentēs šo sporta veidu plašākai auditorijai un, cerams, piesaistīs jaunus sportistus, kuri nākotnē varētu būt daļa no Latvijas komandas olimpiskajās spēlēs,” ar savām cerībām dalās LTS ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Vienlaikus ar oficiālo Eiropas čempionātu, Latvijas pludmales volejbola federācija pirmo reizi Eiropas čempionāta vēsturē organizē arī Eiropas spēles. Neoficiālais kontinenta čempionāts ietver dažādu līmeņu turnīru “AmaTOUR”, kas ir starptautiska amatieru līga neprofesionāļiem, un starptautisku turnīru bērniem vecumā līdz 12 un līdz 16 gadiem, kurā piedalīsies jaunie Latvijas pludmales tenisisti – jaunā sporta veida topošās zvaigznes, kas spēs pārstāvēt valsti nākamajās Olimpiādēs.

Visa turnīra rezultātiem būs iespējams sekot līdzi Beachtennis.io (www.beahtennis.io), kas ir šobrīd pasaulē vienīgā interneta platforma, kurā apkopoti visi Latvijas un pasaules pludmales tenisa svarīgākie notikumi.

TOP Komentāri

avatar