NA: Tūlītēji jāpārtrauc termiņuzturēšanās atļauju izsniegšana Krievijas pilsoņiem

Ņemot vērā Krievijas militāro agresiju pret Ukrainu, kas apdraud mieru Latvijā un visā Eiropā, kā arī statistiku, kas liecina, ka lielāko daļu no termiņuzturēšanās atļaujām izsniedz tieši Krievijas pilsoņiem, NA uzskata par nepieļaujamu vilcināšanos ar uzturēšanās atļauju aizliegumu. Šodien tas ir nacionālās drošības jautājums.

 

NA deputāti pamato grozījumu nepieciešamību, uzsverot, ka persona, kura atbilstoši Imigrācijas likumam iegūst termiņuzturēšanās atļauju Latvijā, vienlaikus iegūst arī noteiktu ekonomisku ietekmi valstī un caur to arī iespēju ietekmēt Latvijā notiekošos politiskos un sociālos procesus, kā arī iespēju ietekmēt publiskās informācijas apriti.

 

Šajā situācijā, kad Krievijas izraisītā militārā konflikta virzība un ilgums nav paredzami, Latvijai nedrīkst lieki riskēt un radīt sev papildu nacionālās drošības apdraudējumus, tāpēc NA aicina nekavējoši papildināt likumu, nosakot, ka termiņuzturēšanās atļauju izsniegšana Krievijas pilsoņiem tiek apturēta sakarā ar starptautisko tiesību normu pārkāpšana no Krievijas puses, veicot agresiju pret Ukrainu.

 

NA deputāti šodien valdības Koalīcijas sadarbības padomes partnerus informēs par sava izstrādātā likumprojekta Grozījumi Imigrācijas likumā būtību un neatliekamību. Likumprojektu Saeima skatīs šīs ceturtdienas sēdē un lems par tā nodošanu izskatīšanai atbildīgajai komisijai.

 

TOP Komentāri

avatar