Mūziķis Mārtiņš Jātnieks ar jaunu dziesmu aicina uz “Country Bauska” festivālu

Šogad starptautiskais “Country Bauska” festivāls 2019 norisināsies 12. un 13. jūlijā Bauskas Pilskalna estrādē. Festivāls izskanēs 21. reizi pēc kārtas un festivālā klausītājus priecēs gan ārvalstu, gan pašmāju mūzikas leģendas. Viens no festivāla organizatoriem: Mārtiņš Jātnieks nupat kā laidis klajā savu jaunāko dziesmu “Tavas acis”, un aicina visus uz jūlija vidū notiekošo festivālu, kura mērķis šogad festivāla apmeklētājiem ir atklāt kantrimūzikas žanra daudzveidību un popularitāti pasaulē.

Mārtiņš Jātnieks, mūziķis, festivāla “Country Bauska” producents: “Līdz festivālam atlicis nedaudz vairāk kā mēnesis. Pašlaik norisinās aktīvi sagatavošanās darbi. Paralēli tam, ka teritorijā būs divas skatuves, uz kurām divu dienu garumā kāps virkne pasaulē un Eiropā atzītu mākslinieku, kā arī pašmāju zvaigznes, 13. jūlijā no plkst. 12.00 līdz plkst. 14.30 Bauskas novada domes stāvlaukumā norisināsies brīvkoncerts, kas būs pieejams kā pilsētas iedzīvotājiem, tā arī novada viesiem. Plašā festivāla programma ļaus apmeklētājiem gan iepazīties ar mūzikas žanra aktualitātēm pasaulē un Eiropā, gan pavisam noteikti nodrošinās iespēju “izdziedāties” pie vietējo mūziķu dziesmām. Arī es, kopā ar savu radošo grupu uzstāšos festivāla otrajā dienā. Pašlaik repertuārs festivālam vēl top, bet aicinu iepazīties ar manu jaunāko dziesmu “Tavas acis”, kas, iespējams, izskanēs arī uz skatuves Bauskā. Uz tikšanos tur!”

Šogad pirmo reizi uz festivāla skatuves kāps Eiropā tik ļoti iecienītās kantrimūzikas grupas – “Cousin Hatfield”, kas festivāla apmeklētājiem sniegs ASV dienvidu daļai raksturīgos klasiskās kantrimūzikas ritmus, papildinot to ar jauneklīgām džeza un blūza skaņām. Kā rezultātā – pieci jauni un talantīgi mūziķi radīs patiesi unikālu un enerģisku skanējumu. Tāpat, klausītāji varēs baudīt ASV kantrimūzikas leģendas Alberta Lī uzstāšanos, kurš dalību festivālā Bauskā iekļāvis savā 2019. gada pasaules turnejas kalendārā. Uz festivāla lielās skatuves uzstāsies arī Igaunijas grupa “Chick N Band”, vācu “Big S”, kā arī virkne pašmāju mūziķu: “Latvian Blues Band “, “Carnelian & Bekars Band”, “Sestā Jūdze”, “Dakota”, “The Rolltones” un “Martins Jatnieks Band”.

Savukārt, paralēli uz festivāla mazās skatuves uzstāsies: “Eddie Dove Band”, “Hank Williams Tribute” no Lietuvas, “Bekars”, Aivars Birzmalis un Jānis Misiņš, “Zelta kniede”, “Mustangs”, “Country Side”. Tāpat, abu festivāla dienu garumā paredzēti līnijdeju priekšnesumi.

 

Foto & video: publicitātes

TOP Komentāri

avatar