Mūzikas grupa “Pirmais kurss” izdod singlu “Mīlestība sāp”

Mūzikas grupa “Pirmais kurss” izdod singlu “Mīlestība sāp”, kas ir ne tikai pavasara, bet arī grupas otrā albuma pirmais priekšvēstnesis. Dziesma pieejama mūzikas straumēšanas platformās.

Grupai “Pirmais kurss” pirmā mīlestība izsāpēta, piena zobi ir izkrituši, un ir pienācis laiks vērties nākotnē, kurā jau ir dzirdams arī briedums mūzikālajā skanējumā. Desmit gadu pastāvēšanas vēsturē ir sakomponēti un izdziedāti normāli humorroka gabali, kuri pirms diviem gadiem tika apkopoti debijas albumā “Problēmas”. Šobrīd grupa strādā un apdzied jaunas jau nedaudz pieaugušākas problēmas – mīlestību, “stalkošanu” un datorspēles.

Singlā “Mīlestība sāp” puiši izdzied savas pirmās mīlestības sāpes, kuras mijas ar vēl stiprākām zobu sāpēm, par kurām stāsta Kārlis Zemītis: “Ja jums šķiet, ka salauzta sirds sāp visvairāk, tad jūs vēl neesat bijuši pie zobārsta, kurš urbj bez anestēzijas.” Taču Valdim Avotiņam šajā pavasarī mīlestība nav tik nozīmīga: “Visi parasti dziesmās apspēlē mīlestības tēmu, bet zobu higiēna ir svarīgāka – kariess ir lielākais zobu nāves cēloņa izraisītājs nevis pirmā mīlestība. Tādēļ gribam vērst cilvēku uzmanību uz to, cik būtiski ir noskaidrot vai Tevi arī nav piemeklējis zobgrauzis.”

Ne tikai mīlestība var būt sāpīga, bet arī dziesmas radīšanas process, par kuru dalās Francis Upacieris (ģitārists un vokāls): “Dziesmas tapšana jau ir salīdzināma ar zobārsta apmeklējumu – sāpīgi un ilgi, bet vajadzīgi.”

Singla “Mīlestība sāp” vārdu un mūzikas autors ir grupa “Pirmais Kurss”. Dziesmas mikss un masters – Arnis Račinskis.

Grupā spēlē Francis Upaciers (ģitāra, vokāls), Valdis Avotiņš (sitaminstrumenti, vokāls), Aleksandrs Okonovs (taustiņi, vokāls), Kārlis Zemītis (taustiņi, bass, vokāls) un Dāvis Mazurenko (ģitāra un vokāls).

Pirmais Kurss” ir normālu jauniešu kolektīvs, kas brīvajā laikā spēlē foršu mūziku. Vispār puiši uz goda, savā desmit gadu pastāvēšanas periodā nospēlējuši koncertus visā Latvijas teritorijā un izdevuši albumu “Problēmas”, kas vēsta par sasāpējušām tēmām – neveiksmīga jauna auto iegāde, šķūņa būvniecības process, problēmas ar matiem un internetu. Koncertos spēlē orģinālmūziku un atsevišķus Latvijas mūzikas šedevrus. Mūziķis Intars Busulis atzinis: “Pasaules grupa nr. 1 Latvijā.”

Audiovizuālais materiāls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar