Mopēdu vadītājiem turpmāk būs jākārto vadīšanas eksāmens ceļu satiksmē

No 1.aprīļa Latvijā tiek ieviests mopēda vadīšanas eksāmens ceļu satiksmē. Tas ļaus pilnvērtīgāk pārliecināties par mopēdu vadītāju iemaņām un prasmēm ceļu satiksmē.

Līdz šim, lai iegūtu mopēdu vadītāju apliecību, bija jānokārto tikai teorētiskais eksāmens un braukšana figūru laukumā. Ar braukšanas iemaņu pārbaudes ieviešanu ceļu satiksmē tiek sperts nākošais – noslēdzošais – solis mopēda vadītāja apliecības iegūšanas procesā.

Eksāmens notiks tikai apdzīvotās vietās, tas ilgs apmēram 25 minūtes, kuru laikā notiks tikai pamatiemaņu pārbaude, piemēram, priekšrocību ievērošana dažādās satiksmes situācijās, sadarbība ar citiem satiksmes dalībniekiem, kā arī intervāla un distances ievērošana. Topošie mopēda vadītāji varēs izvēlēties – eksāmenu kārtot ar savu vai ar CSDD mopēdu.

Vienlaikus, sākoties jaunajai moto sezonai, CSDD ir izveidojusi mopēdu teorijas eksāmenu jaunā kvalitātē. Tajā būs 20 jautājumi, no kuriem divi būs video jautājumi. Video jautājumi veicinās jauno mopēdistu izpratni par drošu rīcību uz ceļa, bīstamu situāciju paredzēšanu, kā arī pieklājību starp satiksmes dalībniekiem.

 

Foto: ilustratīvs (pexels.com)

TOP Komentāri

avatar