Mingam jauna filma “Ļaunuma atspulgs”

Filmas “Ļaunuma atspulgs” stāsta centrā ir astoņi jaunieši. Viss sākas ar parastu ballīti, kuru neviens no pusaudžiem vairs neaizmirsīs, jo pēc konflikta izcelšanās Rinalds piekauj un nosit Ināru, vienu no saviem biedriem. Nākamā diena uzaust paģirās un apziņā par nodarītā smagumu. Rinalda draugs Dāvis, kļuvis par līdzzinātāju, nolemj līķi paslēp. Pakāpeniski par Ināra nāvi uzzina arvien vairāk cilvēku. Spriedze noved līdz kulminācijai, brīdim, kad jaunieši saprot, ka izejas nav.

Galvenajās lomās Dāvis Ruņģevics, Edgars Lūžnieks, Diāna Krauze, Austris Pavlovs un citi.

Filma “Ļaunuma atspulgs” ir šobrīd nopietnākais Rūdolfa Miķelsona projekts. Tā aizsākumi meklējami 2011. gada vasarā, kad sākās scenārija izstāde. Pēc filmas scenārija režisors Lauris Gundars veidojis izrādi „Minga rēgi”, kas izpelnījās „Spēlmaņu nakts” balvu kategorijā „Gada izrāde bērniem vai jauniešiem”, bet Jurģis Spulenieks par lomām izrādē “Minga rēgi” Teātrī TT un Edžiņa lomu izrādē “Indrāni” Latvijas Nacionālajā teātrī saņēma „Spēlmaņu nakts” balvu kategorijā „Gada jaunais skatuves mākslinieks”.

Rūdolfs Miķelsons jeb Mings kļuva plašāk pazīstams pēc režisora Roberta Rubīna dokumentālās filmas „Kā tev klājas, Rūdolf Ming?” (Podnieka studija, 2010), kurā atspoguļoti tolaik vēl 13 gadus vecā Rūdolfa centieni kino jomā.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar