Mežaparkā notiks SIGNĀLS elektroniskās mūzikas brīvdabas pasākums

Sestdien, 14. augustā, Rīgas vasaras kultūras programmas ietvaros Mežaparkā notiks elektroniskās mūzikas raidījuma SIGNĀLS veidotais brīvdabas pasākums, aicinot atklāt un no jauna iepazīt apkaimi sešu pilsētas dīdžeju pavadībā.

Ar šo brīvdabas pasākumu sēriju SIGNĀLS vēlas atdzīvināt elektroniskās mūzikas kultūru, to iznesot ārpus centra robežām un padarot pieejamu dažādās Rīgas apkaimēs. Pasākumu programmā tiks piedāvāta augstvērtīga un daudzveidīga mūzikas izlase no pieredzējušiem pilsētas DJ. Brīvdabas pasākuma norise no pulksten 12:00 līdz 21:00, konkrēta lokācija tiks izziņota pašā pasākumā dienā.

PROGRAMMĀ:

  • Intars Kirhners jeb dīdžejs KIRHA ir pieredzējis pilsētas dīdžejs. Par savu daiļradi mākslinieks ir īss – tā būs prātu sagrozoša mūzika, kas vadīs klausītāju zemapziņu, ievedot vēl dziļākos un tumšākos prāta nostūros… bez iespējas izmukt. Vairāk informācijas šeit.

  • Kā patiesa mūzikas cienītāja, DJ AUSMA sevi velta mūžīgiem jaunu skaņu meklējumiem. Savos DJ setos viņa ceļo cauri laikam, miksējot disco ar klasisku house, kā arī 90. gadu sākuma elektronisko deju mūziku. Vairāk informācijas šeit.

  • Dīdžeja KAN enerģiski melodiskajos setos Latīņamerikas, Austrumu, Āfrikas un citu reģionu tradicionālie ritmi, melodijas, vokāli un instrumenti saplūst ar dažādu žanru elektronisko mūziku no downtempo un electronica līdz afrohouse un deephouse. Vairāk informācijas šeit.

  • Dīdžejs Hab Ibra būs sagatavojis setu, kurā tribal, afro un arābu vokāli un ritmi, kas rezonē ar viņa kultūru un Ziemeļāfrikas izcelsmi, efektīvi papildina pierasto tehno un deep & tech house skanējumu. Vairāk informācijas šeit.

  • Visvaldis Dreiska (1954) ir radikāls bohēmists, kura dīdžeja setos ir jūtamas elektroniskās, džeza un eklektiskās vēsmas. Gadu gaitā ir arhivējis milzīgu mūzikas, garšu, attēlu un dzērienu pieredzi poētiskā valodā, kas dažreiz glāsta, dažreiz kliedz, un dažreiz stundām nelaiž vaļā. Noklausīties var šeit.

  • Mārtiņš Šmits ir dīdžejs un pasākumu tehniskais vadītājs. Ja ir vajadzīga skatuve, skaņa, gaisma un viss pārējais, kas lielu pasākumu padara par iespējamu, viņš ir cilvēks, kurš visu prot gan saplānot, gan, ja nepieciešams, arī gluži fiziski salikt kopā. Vismaz dažas reizes gadā Šmits uzspēlē setus. Kādus? Šmits parasti spēlē to, kas viņam ienāk prātā – un tas pārsvarā ir pa druskai no visa kā. Noklausīties var šeit.

Saite uz pasākumu Facebook: SIGNĀLS brīvdabā | Mežaparks | Facebook

Pasākumu apmeklēt klātienē būs iespēja tiem, kuri ir vakcinēti pret Covid-19 vai kuri ir pārslimojuši Covid-19. Pie ieejas apmeklētājiem būs jāuzrāda derīgs personu apliecinošs dokuments un Covid-19 sertifikāts. Bez ieejas maksas.

SIGNĀLS brīvdabas pasākumu sēriju finansiāli atbalsta Rīgas dome, un pasākumi iekļauti Rīgas vasaras kultūras programmā.

PAR SIGNĀLS:

2018. gadā Kaņepes Kultūras centrā tika uzsākts projekts SIGNĀLS, kura mērķis bija sniegt iespēju jaunajiem mūziķiem un DJ attīstīt ne tikai savu talantu un apgūt jaunus veidus, kā radīt mūziku, bet arī veicināt prasmes savas atpazīstamības veidošanā, ierakstu izdošanā un producēšanā. Plašāka informācija pieejama SIGNĀLS Facebook lapā vai Kaņepes Kultūras centra mājaslapā www.kanepes.lv.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar