Mediķu un citu Covid-19 ierobežošanā iesaistīto darbinieku piemaksām piešķir 23,4 miljonus eiro

Mediķu un citu Covid-19 ierobežošanā iesaistīto darbinieku piemaksām Ministru kabinets šodien, 4. martā, no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Veselības ministrijai piešķīra 23,4 miljonus eiro.

Finansējums paredzēts, lai Covid-19 pandēmijā iesaistītajām iestādēm segtu izdevumus, nodrošinot pagājušā gada novembrī un decembrī izmaksātās piemaksas.

Līdz ar Covid-19 straujo izplatību novembrī un decembrī, būtiski pieauga Covid-19 pacientu skaits slimnīcās. Tas radīja papildu slodzi ārstniecības un citām pandēmijas ierobežošanā iesaistītajām iestādēm. Veselības nozare saskārās ar cilvēkresursu trūkumu, ievērojamu personāla saslimstības ar  Covid-19 pieaugumu, kā arī darba slodzes palielināšanās sekām – mediķu un citu darbinieku “izdegšanu”. 

Lai šajos apstākļos motivētu ārstniecības personas un piesaistītu papildu nepieciešamo personālu, valdība atbalstīja Veselības ministrijas lūgumu piešķirt piemaksas 100% apmērā no mēnešalgas stacionārajās ārstniecības iestādēs strādājošajiem mediķiem un nodarbinātajiem, kuri iesaistīti Covid-19 pacientu ārstniecībā un aprūpē, uzņemšanas nodaļu darbiniekiem, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem, ģimenes ārstiem un ārsta praksēs nodarbinātajiem ārstu palīgiem un māsām, kā arī Slimību profilakses un kontroles centra darbiniekiem.

Piemaksas līdz 30% no mēnešalgas tika paredzētas pārējiem stacionāro ārstniecības iestāžu darbiniekiem, kuri iesaistīti Covid-19 jautājumu risināšanā un seku novēršanā. Piemaksas līdz 50% no mēnešalgas tika piešķirtas arī atsevišķiem Veselības ministrijas un Nacionālā veselības dienesta darbiniekiem, kuri iesaistīti Covid-19 jautājumu risināšanā. 

Tāpat piemaksas saņēma arī farmaceiti par kompensējamo medikamentu izsniegšanu no A saraksta (receptēm ar norādītu zāļu aktīvo vielu) un ambulatorās ārstniecības iestādēs nodarbinātie, kas nodrošināja veselības aprūpes pakalpojumus Covid-19 pacientiem un to kontaktpersonām.

Foto: canva.com

TOP Komentāri

avatar