Mediķi atbalsta Circenes palikšanu amatā

Ik dienu slimnīcu uzņemšanas nodaļās nākas sastapties ar pacientiem, kuri stacionārā nonāk novēloti, nesaņemdami nepieciešamo aprūpi pie ģimenes ārsta. Vēl vairāk – slimnīcu uzņemšanas nodaļās un observācijas (jeb īslaicīgas novērošanas) gultās itin bieži esam spiesti veikt ar primāro aprūpi saistītus veselības aprūpes pakalpojumus, kas būtiski noslogo slimnīcu darbu un liedz efektīvi izlietot jau tā nepietiekamo finansējumu slimnīcām.

Kvalitatīva primārā veselības aprūpe nozīmē – ātrāk, tuvāk, vieglāk, ērtāk, tāpēc būtiski ir nodrošināt savlaicīgu pacientu aprūpi jau ģimenes ārsta praksē. Tajā pašā laikā pozitīvi izjūtam pēdējo gadu laikā veiktās reformas – nepieciešamība ģimenes ārstam sazināties ar pacientu pēc neatliekamās palīdzības izsaukuma mazina atkārtotos izsaukumus un garās rindas slimnīcu uzņemšanas nodaļās. Ģimenes ārstiem kvalitatīvi un efektīvi darot savu darbu, slimnīcās nonāks tikai tie pacienti, kuriem patiesi nepieciešama specifiska terciārā veselības aprūpe.

Veselības aprūpes sistēma ir nogurusi no pārmaiņām, nepieciešama pēctecība. Nemitīgās par nozari atbildīgās amatpersonas nomaiņas nenāk par labu nevienai no iesaistītajām pusēm – ne pacientiem, ne mediķiem, ne nozarei kopumā. Problēmas un sarežģījumi, ar ko ikdienā saskaras veselības aprūpes nozare nav jauni. To risināšana prasa stabilitāti un plānošanu ilgtermiņā, ko jau šobrīd ir uzsākusi Ingrīda Circene.

Kā cilvēki, kuri veselības aprūpes nozarē strādā daudzus gadus, ik dienas nodrošinot pacientiem nepieciešamo veselības aprūpi, atbalstām Ingrīdas Circenes atkārtotu palikšanu veselības ministres amatā.

TOP Komentāri

avatar