Medībās nepieredzēts notikums

Par necerēto medījumu patīkami pārsteigts ir arī Jēkabpils mednieku biedrības biedrs Mārtiņš Akmentiņš, viņa 43 gadu ilgajā vilku un lūšu medību pieredzē šī ir pirmā reize, kad viena masta laikā vienlaicīgi nomedīti divi vilki un lūsis. Mednieks „JV” skaidroja, ka atšķirībā no lūšiem vilki ir krietni tramīgāki, tādēļ ielenkto teritoriju pamet ļoti ātri, turpretī lūšus izdzīt no masta esot krietni grūtāk. Šie dzīvnieki slēpjas un bēguļo. Tādēļ patiess bija mednieku pārsteigums, kad pēc trīs dienu ilgas sekošanas vilku pēdām 11.decembrī vecā Biržu karjera apkārtnē medniekiem pretī izskrēja ne tikai divi vilki, bet arī lūsis.

M.Akmentiņš stāsta, lai gan mednieki, dzenot vilkus, bija pamanījuši arī lūša pēdas, sastapt šo dzīvnieku viņi vairs necerēja, domājot, ka medību apgabalu tas jau būs pametis. Lielu lomu veiksmīgajās medībās nospēlēja arī ideālie laikapstākļi ar svaigo sniega segu, kas ļāva viegli dzīt pēdas.

Skaistā lūšādas trofeja pienācās medniekam no Viesītes mednieku kolektīva A. Brokam, savukārt vilku tēvu nomedīja Kaspars Kapačs (Jēkabpils mednieku biedrība), bet jauno vilku – Miervaldis Tomiņš no Viesītes mednieku kolektīva.

Kopumā medībās piedalījās 57 dalībnieki no tuvējiem mednieku kolektīviem. Šādas kolektīvās medības ir sena tradīcija, uz kurām regulāri pulcējas apkārtējo kolektīvu mednieki.

Foto: no privātā arhīva

TOP Komentāri

avatar