Mazie liepājnieki pilsētu izdaiļo ar pašu audzētajiem puķu stādiem

Puķu dobē „Saules aplis”, kas atrodas skvērā pie Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas, bērni no PII „Sprīdītis”, „Pasaciņa”, „Liepiņa”, „Dzintariņš”, „Saulīte”, „Rūķītis”, „Pūcīte”, „Gulbītis”, „Kriksītis”, kā arī Liepājas 8. vidusskolas 3.a klases stādīja pašu audzētos samteņu stādus. Savukārt bērni no PII „Delfīns”, „Sauleszaķis”, „Stārķis” un Kristīgās pirmsskolas izglītības iestādes pašu audzētos ziedu stādus dēstīja puķu dobē „Laumiņas sapnis”, pie O. Kalpaka tilta.

Liepājas Centra sākumskolas 1.b un 2.c klases skolēni puķu dobi „Saules aplis” ar ziediem papildināja dienu vēlāk.

„Šī akcija ir aizsākta pirms četriem gadiem, kad pašvaldība aicināja skolu un pirmsskolas izglītības iestāžu skolotājas mācīt bērniem, kā no mazas sēkliņas var izaudzēt ziedu stādiņu. Prieks, ka šo akciju novērtē gan paši stādītāji, gan liepājnieki un pilsētas viesi. Paldies visiem mazajiem, čaklajiem liepājniekiem un visām skolotājām, kuras audzina atbildīgu un zinošu jauno paaudzi,” ziedu akciju pozitīvi vērtē domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš.

Liepājas pašvaldība jau tradicionāli aicina pilsētas pirmskolas izglītības iestādes audzēkņus piedalīties vasaras puķu sēšanas un stādīšanas akcijā, lai mazie liepājnieki sadarbībā ar Liepājas pašvaldību izdaiļotu pilsētas ielas un skvērus, reizē mācītos novērtēt gan savu, gan citu veikto darbu.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar