Mārupes pašvaldība aicina uzņēmējus pieteikt vakances jauniešu darbam vasarā

Jauniešu darba devējiem Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) paredz nodrošināt dotāciju ikmēneša atalgojumam 50% apmērā no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas. Uzņēmējam būs jāsedz otra puse darba samaksas un par nodarbinātajiem jauniešiem jāveic arī darba devēja un darba ņēmēja nodokļu nomaksa. Savukārt NVA nodrošinās dotāciju ikmēneša darba algai arī jauniešu darba vadītājam.

Mārupes pašvaldība aicina atsaukties uzņēmējus, kurus interesētu piedāvāt vasaras darbu novada jauniešiem vecumā no 15 līdz 20 gadiem. “Nodarbinot jaunieti, uzņēmējam būs nepieciešams aizpildīt apliecinājumu par konkrēto darba ņēmēju u.c. dokumentus. Lai ar dokumentiem saistītas formalitātes neatturētu iesaistītes jauniešu vasaras nodarbinātībā, Mārupes pašvaldībā nodrošināsim konsultācijas dokumentu noformēšanā un iesniegšanā NVA,” ideju par pašvaldības atbalstu uzņēmējiem skaidro Mārupes novada Domes uzņēmējdarbības attīstības speciāliste Liena Ādamsone.

Sākot ar maiju, jaunieši varēs pieteikties vasaras darbam NVA mājaslapā www.nva.gov.lv. Jauniešiem, kuri vēlēsies strādāt pie vietējiem novada uzņēmējiem, papildus uz e-pastu  jauniesu.darbs@marupe.lv būs jānosūta pieteikums, kurā atzīmēts izvēlētais uzņēmums.

Mārupes novada dome

TOP Komentāri

avatar