Marks Kavendišs piedalīsies Vienības velobraucienā

Gatavojoties 8. septembrī gaidāmajam 23. Latvijas riteņbraucēju “Vienības” velobraucienam, piektdien Rīgā notika slēpņošanas brauciens.

Starts slēpņošanas braucienam tika dots pie tirdzniecības parka “Alfa” un tas noslēdzās riteņbraucējiem tik tuvajā Viesturdārzā pie pirmo riteņbraukšanas sacensību simtgadei veltītā pieminekļa.Braucienalaikā organizatori, atbalstītāji, mediji un sabiedrībā pazīstamas personības, piedalījās aizraujošajā slēpņošanas braucienā. Tā laikā komandām Rīgas teritorijā bija jāatrod puzles gabaliņi, kuri saliekot kopā veidoja bildi ar uzrakstu “Mūs vieno velo!”

Papildu tam velobrauciena organizatori aicina ikvienu aktīvās atpūtas cienītāju divus pirmdienas vakarus – 26. augustā un 2. septembrī – uz Biķernieku sporta kompleksu, kur norisināsies treniņbraucieni. To sākums pulksten 19.00 un treniņbraucienus vadīs Latvijas vadošie riteņbraukšanas treneri un sporta speciālisti.

Domājot par dalībnieku ērtu nokļūšanu uz Vienības Velobraucienu, sadarbībā ar ilggadējo atbalstītāju Latvijas Dzelzsceļš, arī šogad vilcienos tiks izveidoti papildu vagoni.

Latvijas Riteņbraucēju Vienības velobrauciens ir gada nozīmīgākais un masveidīgākais velonotikums Latvijā. Vienības velobraucienā piedalīsies virkne esošo un bijušo Tour de France dalībnieku, viņu vidū sprinta leģenda – Marks Kavendišs. Pirmie Vienības velobraucieni norisinājās 1930. gados. Toreiz lielajā braucienā, pēc prezidenta Kārļa Ulmaņa aicinājuma, piedalījās vairāk nekā 6000 dalībnieku. Pateicoties trenerim Ernestam Pūcem un citiem domubiedriem, velobrauciens tika atjaunots 1995. gadā, bet kopš 2000. gada to organizē Igo Japiņa sporta aģentūra.

Arī šogad Vienības brauciens norisināsies trīs dažādās distancēs. Pieteikšanās nozīmīgajam velobraucienam turpinās arī Igo Japiņa sporta aģentūras mājas lapā velo.lv. Dalības maksa jebkurā no trīs distancēm jauniešiem un pensionāriem ir 8 Ls, bet pārējiem – 12 Ls.

Foto:F64

TOP Komentāri

avatar