MansPrezidents.lv var balsot par prezidenta kandidātiem

Līdzdalības kustības MansPrezidents.lv pirmajā kārtā apkopoti tie Valsts prezidenta amata kandidāti, kuriem atbalstu pauduši Saeimas deputāti, un par kuriem saņemti visvairāk iedzīvotāju ieteikumu. Nedēļā no 13. Līdz 17.aprīlim teju 800 Latvijas iedzīvotāji ieteica savus prezidenta kandidātus, minot vairāk kā 130 dažādus cilvēkus.

Egils Levits, Sandra Kalniete, Mārtiņš Bondars un Vaira Vīķe – Freiberga ir četri visvairāk minētie kandidāti, kas kopā saņēmuši vairāk kā 61% no visiem iedzīvotāju ieteikumiem. Par iespējamajiem nākamajiem Valsts prezidentiem minēti ne tikai pazīstami politiķi un sabiedrībā zināmas personas, bet arī literāti, žurnālisti un sportisti. Savukārt politiķi izvirzījuši un atbalstu pauduši Mārtiņam Bondaram, Egilam Levitam, Sandrai Kalnietei un Gunāram Kūtrim.

Apvienojot politiķu izvirzītos un iedzīvotāju ieteiktos kandidātus, MansPrezidents.lv atklātā iedzīvotāju balsojuma sākotnējo kandidātu sarakstu veido pieci cilvēki – Mārtiņš Bondars, Egils Levits, Sandra Kalniete, Vaira Vīķe – Freiberga, Gunārs Kūtris. Ja politiķi balsojuma norises laikā atklāti paudīs atbalstu vēl kādam kandidātam, tas tiks pievienots kandidātu sarakstam un par to būs iespējams nodot virtuālo balsi.

„Gribu uzsvērt, ka šī nav kustība par tautas vēlētu prezidentu, bet gan aicinājums deputātiem veidot demokrātiskas sabiedrības cienīgu un caurskatāmu prezidenta izraudzīšanās procesu, ļaujot sabiedrībai ar šiem kandidātiem iepazīties laicīgi un diskutēt par to piemērotību,” stāsta MansPrezidents.lv veidotāja un portāla ManaBalss.lv vadītāja Madara Peipiņa.

„Nedēļas laikā saņēmām daudz un dažādus iedzīvotāju ieteikumus, kas liecina, ka sabiedrība seko un jūt līdzi Valsts prezidenta kandidātu izraudzīšanās procesam un grib tajā iesaistīties. Ar šī projekta palīdzību sniedzam cilvēkiem veidu kā piedalīties, lai viedokļi un diskusijas par nākamo prezidentu nepaliek virtuves sarunās vai draugu lokā, bet tiek konstruktīvā un uzskatāmā veidā nogādātas lēmumu pieņēmējiem.”

Balsojumā par savu prezidenta amata kandidātu var piedalīties ikviens Latvijas pilsonis no 16 gadu vecuma, izmantojot savu internetbankas pieeju. Balsojums būs atklāts un rezultātiem līdz sekot varēs jebkurā brīdī, kas būs kā sava veida iedzīvotāju atbilde uz Saeimas deputātu atkārtoti pausto vēlmi Valsts prezidentu ievēlēt slepenā balsojumā. Jūnija pirmajā nedeļā, Valsts prezidenta vēlēšanu dienā, visi savāktie paraksti tiks nodoti Saeimas deputātiem, tādējādi aicinot ņemt vērā sabiedrības viedokli šī jautājuma lemšanā. Balsojums turpināsies līdz jaunā Valsts prezidenta ievēlēšanas brīdim.

Foto: publicitātes

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
Jou Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Jou
Viesis
Jou

Es par Levitu!