LOC uzstādītas jaunas un modernas mamogrāfijas un stereotaktiskās biopsijas izmeklējumu iekārtas

Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca ir iegādājusies un uzstādījusi Latvijas Onkoloģijas centrā jaunu, modernu un augstas izšķirtspējas mamogrāfijas iekārtu “AMULET Innovality”, kā arī stereotaktiskās biopsijas izmeklējumu iekārtu “Affirm Prone Breast Biopsy System”!

Diagnostiskās radioloģijas centra vadītāja Māra Epermane: “Ar šādu mamogrāfijas iekārtu varētu lepoties jebkura moderni aprīkota Eiropas klīnika!”.

No kreisās uz labo – rezidente Santa Atteka, rezidente Anete Purvlīce, dr. Ilze Eņģele, rezidente Evija Asere un medicīnisko lietotājprogrammu pārvaldības speciāliste Berbela Freiheita (Bärbel Freiheit)

Šobrīd jau ir izremontētas telpas un ir uzstādītas abas jaunās iekārtas.Pagaidām jauniegādātās iekārtas tiek darbinātas testa režīmā. Medicīnisko lietotājprogrammu pārvaldības speciāliste Berbela Freiheita (Bärbel Freiheit) (Vācija) un Rafka El Hurija (Rafca El Khoury) (Libāna) apmāca Latvijas radiologus diagnostus un radiograferus – kā darbojas minētas iekārtas un kādas programmatūras nianses jāņem vērā, veicot izmeklējumus un nolasot attēlus.

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas virsārste mamogrāfijā Ilze Enģele: “Jau šobrīd ir skaidrs, ka ieviešot praksē jauno iekārtu iespējas, tas būs milzīgs solis krūts vēža diagnostikas attīstībā. Latvijas pacientēm būs iespēja diagnosticēt audzējus agrīni, kā arī ārstēt saudzīgāk. Tas nākotnē ļaus ne tikai uzlabot dzīvildzi, bet arī dzīves kvalitāti.”

Informācija un foto: aslimnica.lv

TOP Komentāri

avatar