Literāri-muzikāla pēcpusdiena ar dzejnieci Liju Brīdaku

Rīgas Latviešu biedrības Literatūras un Mūzikas komisijas, sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienību, ielūdz uz Lijas Brīdakas literāri-muzikālo pēcpusdienu “Mūža skrējiens – laika skrējiens” 2022. gada 3. septembrī  plkst. 15.00 Rīgas Latviešu biedrības nama Baltajā zālē. 

Dzejnieces un rakstnieces Lijas Brīdakas radošajai darbībai un dzīves jubilejai veltītajā literāri-muzikālajā pēcpusdienā autore lasīs savu jaunāko dzeju un dalīsies dzīves atmiņu skicēs, literatūrpētniece Gaida Jablovska iezīmēs dzejnieces dzīves ceļa pieturas punktus, savukārt pianists un profesors Ventis Zilberts, kopā ar mecosoprānu  Annu Amandu Stoleri un komponistu, klarnetistu Alvilu Altmani, radīs muzikālu noskaņu, programmā iekļaujot arī dziesmas ar Lijas Brīdakas vārdiem. 

Lija Brīdaka (1932) – latviešu dzejniece un prozaiķe. Savā bagātajā mūžā bijusi skolotāja, sekretāre, laikraksta “Liesma” un Rīgas kinostudijas galvenā redaktore. Darbojusies visos literatūras žanros – dzejā, dramaturģijā un prozā. Ar Lijas Brīdakas vārdiem tapušas dziesmas grupu “Zeļļi”, “Zvaigžņu lietus”, “Credo” un citu izpildītāju repertuārā. Autores dzejā raksturīga racionālas, sabiedriski aktīvas sievietes iekšējās pasaules atklāsme, intelektualitāte un pārdzīvojuma apvaldītība, savukārt grāmatas veidotas kā tematiski krājumi gan sev, gan citiem. 

Ieeja par ziedojumiem – 25% no šī sarīkojuma ieņēmumiem Rīgas Latviešu biedrība ziedos Ukrainas cilvēku atbalstam.

Projekts  tapis ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

TOP Komentāri

avatar