Lija Brīdaka “Virši iezied atvasaru” (VIDEO)

Dzejas dienu virpulī ir ekranizēts dzejnieces Lijas Brīdakas dzejolis „Virši iezied atvasaru”. Kā atzīst dzejniece: „Virši man patikuši vienmēr, jo esmu tos iepazinusi kopš bērnības Ziemeļvidzemē mežos. Sākot ar saviem  50 gadiem, izjutu dziļu saistību: septembris, virši, violetā krāsa, kas man mīļa, un – aizejošā vasara dabā un mūžā. Tā izauguši vairāki dzejoļi par šo tēmu”.

Dzejoli video kadros salikusi režisore Inga Nestere, ar kuru dzejniecei izveidojusies laba sadarbība un patīkama draudzība. “Esmu pateicīga režisorei gan par iedziļināšanos manu dzejoļu pasaulē, gan mūsu sarunās. Viņa visu dara ar prieku, izdomu, prasmi, rūpību un mīlestību. Domāju, ka mūsu sadarbība turpināsies”, saka Lija.

Režisore ir pateicīga dzejniecei par ilgajām sarunām un iespēju viņas darbu ekranizēt, kas rakstītājai ir ļoti tuvs. Inga Nestere teic: „Ar Brīdakas kundzi ir patīkami un interesanti sadarboties. Viņa pilnībā uzticas, jo redzējusi arī manus citus darbus un tie ir patikuši. Mūsu sarunas arī ir vieglas, nepiespiestas, bet tajā pašā laikā dziļas un jēgpilnas.”

Dzejoli „Virši iezied atvasaru” ekranizēja filmu studija „Sī & Mī” (Inga Nestere un Ģirts Spēlmanis), mūzikas autors – Kristians Kevrelis.

Dzejnieces Lijas Brīdakas lasījumi notiks 11.septembrī plkst.15.00 Raiņa un Aspazijas mājā (Baznīcas ielā 30,Rīgā), 13.septembrī plkst.18.00 Rīgas mākslas telpā (Kungu ielā 3, Rīgā), savukārt dienu vēlāk 14.septembrī plkst.18.00 Krišjāņa Barona muzejā (Krišjāņa Barona ielā 3/4, Rīgā).

Informāciju sagatavoja: Marta Saule
Foto: Ģirts Spēlmanis

TOP Komentāri

avatar