Līgatnē uguns noposta dzīvojamo māju

Kopumā dzēsti 37 ugunsgrēki, tajā skaitā divi kūlas ugunsgrēks, veikti 95 glābšanas darbi, bija arī 23 maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos cieta divi cilvēki.

          Ugunsdzēsēji glābēji 70 reizes devās likvidēt spēcīgā vēja radītās sekas. Lielākā daļa no izsaukumiem bija saistīta ar to, ka koki bija nokrituši uz ceļa braucamās daļas vai gājēju celiņiem. Vairākos gadījumos spēcīgais vējš bija atrāvis daļu no jumta seguma vai konstrukcijām. Atrauts skārta gabals tika demontēts Liepājā, Jelgavas ielā, Rīgā, Apguldes ielā, Kr.Barona ielā u.c. Rīgā, Ogres ielā, no mājas sienas bija atdalījies un nokritis reklāmas banneris.

          Svētdien notikuši arī vairāki plaši ugunsgrēki. Jelgavas novada Līvbērzes pagastā dega saimniecības ēka 220m2 platībā. Rundāles novada Viesturu pagastā dega šķūnis 70m2 platībā. Vakar, plkst. 22:16, VUGD saņēma informāciju, ka Līgatnē, Brīvības ielā, dzīvojamajā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka pusotrstāvīgās dzīvojamās mājas jumts jau deg ar atklātu liesmu. Kopējā degšanas platība bija 500m2. Nodega mājas jumta konstrukcijas un izdega viena istaba mājas pirmajā stāvā. Ugunsgrēkā cieta vīrietis, kurš no hospitalizācijas atteicās. Ugunsgrēku pilnībā likvidēt ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās tikai ap sešiem no rīta. Notikuma vietā strādāja ugunsdzēsēji glābēji no Siguldas, Cēsīm un Valmieras.

          Sestdien no rīta Rīgā, Līksnas ielā, divstāvu dzīvojamā mājas pirmajā stāvā dega grīda 2m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta 27 gadus vecs vīrietis.

TOP Komentāri

avatar