Liepājas uzņēmējiem iespēja pieteikties subsidēto darbavietu izveidei

Atsaucoties uz bezdarba problēmām konkrētām mērķa grupām, Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Liepājas filiāle pēc Liepājas domes lūguma radusi iespēju uzņēmējiem būt aktīviem un, sākot ar šī gada septembri, veidot kopumā līdz pat 198 apmaksātās darbavietas.

NVA pārstāve Guna Upesleja uzver, ka šobrīd aktīvs ir nodarbinātības projekts „Pasākums noteiktām personu grupām”, kura ietvaros var pieteikties 6 darbavietām personām ar invaliditāti. „Pasākuma doma ir dot darba devējiem iespēju atrast apmaksātus vajadzīgos speciālistus, tajā pašā laikā saņemot gan finansiālu atbalstu, gan līdzfinansētas darba vides pielāgošanas iespējas nepieciešamajiem apstākļiem,” ieguvumus no piedalīšanās šādā projektā skaidro Upesleja. ESF projekta „Pasākums noteiktām personu grupām” ietvaros paredzēts arī piedāvāt iespējamo darbavietu izveidi bijušajiem A/S „Liepājas metalurgs” darbiniekiem.

Liepājas filiāles vadītāja Dace Baumane uzsver, ka šobrīd aģentūra īpaši aicina uzņēmējus organizēt darbavietas arī jauniešiem. No 19. septembra NVA filiālē iespējams iesniegt pieteikumus subsidētajām darbavietām gan nelabvēlīgā situācijā esošajiem jauniešiem, gan jauniešiem – invalīdiem. Pieteikumu veidlapas atrodamas NVA mājas lapā, sadaļā – darba devējiem.

Kā informē NVA, 2014. gadā kopumā jau izveidotas 25 darbavietas, tai skaitā 18 darbavietas personām ar invaliditāti, aktīvā nodarbinātības pasākuma „Pasākums noteiktām personu grupām” ietvaros un 59 darbavietas Jauniešu garantijas atbalsta pasākuma „Darbam nepieciešamo iemaņu attīstība nevalstiskajā sektorā” ietvaros.

Iespējamie un esošie darba devēji tiek īpaši aicināti sekot līdzi dažādām NVA aktualitātēm, jo tieši šajās filiālēs vai aģentūras mājas lapā atrodama visa nepieciešamā informācija, pieteikumu formas, kā arī aktuālākā informācija par projektiem, kas gaidāmi vai ir jau pieejami. Saņemt plašāku informāciju par minētajiem pasākumiem un to īstenošanas nosacījumiem klātienē darba devējiem iespējams aģentūras Liepājas filiālē, Graudu ielā 50.

Foto: ilustratīvs

TOP Komentāri

avatar