“Liepājas Kafijas fabrika” nodota Nīderlandes līdzīpašnieku rokās

Par to, tiekoties ar Liepājas domes priekšsēdētāju Uldi Sesku, informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Boriss Dubovijs. Turpmāk uzņēmuma operatīvo pārvaldi  veiks   Franks Jans Lavoijs no Nīderlandes.

Kā skaidroja B.Dubovijs, šāds lēmums saistīts gan ar starptautiskās kreditēšanās nosacījumiem, gan arī uzņēmuma ilgtermiņa attīstības plāniem, paredzot jaunu investīciju piesaisti ražošanas modernizācijā. Sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru jau 2015. gadā uzņēmumā īstenots vairāk nekā miljonu eiro vērts modernizācijas projekts, kam piesaistīts arī Eiropas Savienības fondu finansējums. Rekonstrukcijas laikā nācies samazināt ražošanas jaudas un apgrozījumu, taču šobrīd rūpnīca ir tehnoloģiski aprīkota, lai saražotu ne tikai tradicionālo šķīstošo kafiju, bet arī malto kafiju un fasētu kafijas pupiņas.

Tiekoties ar Liepājas domes priekšsēdētāju U.Sesku, F.J.Lavoijs norādīja, ka kafijas tirgus nav vienkāršs un tajā ir gan labi gadi, gan ne tik labi. Taču īpašnieku struktūras maiņa iezīmē jaunu posmu “Liepājas Kafijas fabrikas” turpmākajā darbībā, kas saistīts ar modernizācijas procesa turpināšanu un nostiprināšanos starptautiskajos tirgos. Kā norādīja F.J.Lavoijs, starptautiskās tirdzniecības vide viņam ir ļoti labi pazīstama, jo uzaudzis šādā vidē un lielāko daļu sava profesionālā mūža pavadījis, vadot ģimenes uzņēmumu, kas nodarbojas ar patēriņa preču, tai skaitā kafijas, garšvielu, cukura u.c., ražošanu un tirdzniecību.

““Liepājas Kafijas fabrikai” ir ļoti laba reputācija un cilvēku iecienīts zīmols. Es pats pārstāvu ģimenes kompāniju “NED Spices”, kurai ir vēsture jau kopš 1863.gada, savukārt Liepājas Kafijas fabrika šajā pilsētā ir pastāvējusi jau ilgāk nekā 45 gadus. Tas nozīmē, ka šīs kompānijas pārstāv vērtību, zīmola vārdu, kvalitāti un reputāciju. Es ticu, ka, modernizējot Liepājas ražotni un paceļot to augstākā līmenī, mēs spēsim sasniegt labu konkurētspēju. Turklāt ar mūsu Nīderlandes pieredzi mēs varam palīdzēt ar papildus finansējuma piesaisti, palīdzēt ar tālāku aprīkojuma atjaunošanu rūpnīcā,” tikšanās laikā pauda uzņēmuma līdzīpašnieks F.J.Lavoijs. 

Kā zināms, “Liepājas kafijas fabrika” izveidota 2001.gada aprīlī, atdalot to no likvidējamās Liepājas cukurfabrikas. Ražotni 2013.gada septembrī iegādājās uzņēmums “Aktīvu pārvaldīšanas kompānijas Rietumu investīciju grupa”.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar