Liepājā atklāj jauno uzņēmēju forumu

Foruma atklāšanā piedalījās arī Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Vitkovskis, uzrunājot uzņēmējdarbības uzsācējus, uzņēmumu īpašniekus, mārketinga speciālistus un citus interesentus.

“Liepājas un apkārtējo novadu jauno uzņēmēju idejas, aktivitāte un darbspēja ir liels potenciāls, kas veicina konkurētspēju vietējā mērogā un ļauj startēt arī starptautiskajā tirgū, uzņēmēju vārdam kļūstot pazīstam gan Latvijā, gan ārvalstīs. Prieks, ka jaunajiem komersantiem ir liela interese un vēlme izmantot piedāvātās uzņēmējdarbības atbalsta iespējas. Foruma laikā novēlu saņemt plašu un noderīgu informāciju par pieejamo un plānoto atbalstu uzņēmējdarbības uzsākšanai un attīstībai, kā arī to izmantot, realizējot savas idejas”, atklājot forumu sacīja Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Vitkovskis.

No 12. līdz 13. martam Liepājas Latviešu biedrības namā norisinās forums, ko organizē Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, Liepājas pilsētas domi, Latvijas Garantiju aģentūru, Latvijas Attīstības finanšu institūciju ALTUM un Kurzemes plānošanas reģiona ES struktūrfondu informācijas centru. Foruma pirmajā dienā uzsvars likts uz uzņēmuma attīstību, bet 13. martā tiks runāts par eksporta darbību – uzņēmuma veiksmīgu attīstību ārvalstu tirgū.

„Šis ir labs laiks uzņēmējiem domāt par pilnveidošanos. Ir nepieciešams, lai šobrīd vektors tiktu uzstādīts attīstības virzienā, jo tai turpmākajos gados būs labvēlīgs laiks,” forumā sacīja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Eksporta veicināšanas nodaļas vadītājs Andris Pārups.

Forums „Atbalsts uzņēmējiem” veidots ar mērķi sniegt informāciju par aktuālajiem atbalsta instrumentiem esošajiem uzņēmumiem un uzņēmējiem, kuri plāno uzsākt savu uzņēmējdarbību, informēt par atbalsta programmām un Eiropas Savienības fondu finansējumu uzņēmējdarbībai 2014. – 2020. gadam, kā arī paplašināt Latvijas uzņēmēju zināšanas par eksporta uzsākšanu, iepazīstinot ar teorijas niansēm, praksi un piemēriem eksporta uzsākšanā un attīstīšanā.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar