Levitu pāris atbalsta koncertā ukraiņu bēgļu ģimenēm ar bērniem “Palīdzi celties!” izceļ tautu saliedētību

26. martā Valsts prezidents Egils Levits un Andra Levites kundze piedalījās atbalsta koncertā ukraiņu bēgļu ģimenēm ar bērniem “Palīdzi celties!” un uzrunāja skatītājus.

Valsts prezidents teica: “Ukraina ir saliedējusi mūs šeit, Latvijā. Ukraina ir saliedējusi visus godīgos cilvēkus Latvijā, Eiropā, Krievijā un pasaulē, jo visi godīgie cilvēki ir par Ukrainu. Vidusceļa šeit nav, un tas nav iespējams. Visi, kam ir godaprāts, atbalsta Ukrainu.” E. Levits savā runā arī uzsvēra, ka “agri vai vēlu Krievijai būs jāatbild par saviem noziegumiem. Par saviem noziegumiem būs jāatbild visiem – gan noziedzīgo pavēļu devējiem, gan šo noziedzīgo pavēļu izpildītājiem”.

Savukārt Andra Levites kundze norādīja: “Apmēram 2 000 000 bērnu ir devušies bēgļu gaitās. Viņi ir zaudējuši radus un draugus, mājas un skolas, dzīves vieglumu un bērnības bezbēdību, drošības un uzticības sajūtu. Psiholoģiski zaudējumu un neuzticības sajūta bieži paliek uz mūžu, jo Krievijas karaspēks bombardē viņu mājas. Bērniem starptautiski ir garantētas tiesības uz izglītību, veselību un uz dzīvību. Karš ir jāizbeidz, un atbildīgie par noziegumiem tiks sodīti.”

Foto & video: president.lv

TOP Komentāri

avatar