Leģendārā un asprātīgākā grupa “Vopli Vidopliassova” uzstāsies Rīgā

Vopļi Vidopļasova (www.vopli.com.ua) ir ļoti populāra Ukrainā grupa, kas izpilda savas dziesmas dažādos stilos – no etno un indi līdz rokam un pankam. Grupas dibinātājs ir akordeonists Oļegs Skripka. Tieši viņš izveidoja Vopļi Vidopļasova kolektīvu un atrada visneparastākās personības: profesionāls bundzinieks Sergejs Sahno, talantīgs ģitārists Jurijs Zdorenko, basģitārists Šura Pipa. Šī neordināra grupa strauji kļuva populāra, viņu ātra karjeras izaugsme sākās pēc tam, kad grupa uzvarēja roka festivālā Kijevā. 1988.gadā grupa Vopļi Vidopļasova jau bija zināma plašām klausītāju masām. Neskatoties uz to, ka Vopļi Vidopļasova priecē publiku jau vairāk kā 25 gadus, grupa joprojām ir pieprasīta, aktuāla un populāra. Šajā laikā puiši laiduši klajā daudzus albumus.

Vopļi Vidopļasova koncerts – tā ir unikāla iespēja baudīt dzīvu un brīnišķīgu mūziku, dzirdēt pazīstamus motīvus. Grupai ir fanu armija Ukrainā, ASV, Izraēlā, Krievijā, Francijā. Pat Bils Klintons, viesojoties Ukrainā, apmeklēja Vopļi Vidopļasova koncertu. Šodien šo grupu var uzskatīt par vienu no populārākajiem un spilgtākajiem etno roka kolektīviem, kas jebkad pastāvēja Ukrainā.

Vienā no intervijām slavenais mūzikas kritiķis Artemijs Troickis nosauca Vopļi Vidopļasova par “dzīvo koncertu austrumslāvu rokgrupas etalonu un pie kam, joprojām nepārspētu” un mūziķi aizvien pilnībā attaisno viņa apzīmējumu. Tāpat viņš norādīja, ka grupa “Gogol Bordello” veidojusi visu savu karjeru, kopējot visas idejas no Vopļi Vidopļasova, noskatot, pārspēlējot, piemaisot tikai savu amerikāņu know-how.

Šodien Vopļi Vidopļasova ir pasaulē pieprasītākais Ukrainas roka kolektīvs, kas sniedz līdz pat 200 koncertiem gadā. Šo mūziķu dziesmas nevar piedēvēt konkrētam žanram, jo viņu mūzika atspoguļo dažādus žanrus un stilus. Tieši pateicoties oriģinālajām dziesmām un īpašam izpildījuma stilam šī grupa kļuva populāra daudzās pasaules valstīs. Vopļi Vidopļasova koncerta biļete – tā ir Jūsu caurlaide mūsdienu folkroka pasaulē. Viņu hīti liks Jums plosīties pa pilno un uzlādēties ar roka enerģiju. Apmeklējot uz Vopļi Vidopļasova koncertu, Jūs sagaida neaizmirstama uzstāšanās, kur Jūs varēsiet dzirdēt mīļākos un vienmēr aktuālus hītus: “Deņ naroždeņņa”, “Vesna”, “Tanci”, “Buļi na seļi”, “Kraina Mrij”, un arī jaunas kompozīcijas. Arī mums pienākusi kārta novērtēt šīs grupas unikalitāti un oriģinalitāti.

TOP Komentāri

avatar