Latvijas Sirdsdziesmu finālā uzvar Jānis Moisejs ar dziesmu “Mēnestiņš”

13. jūnijā televīzijas tiešraidē tika noskaidrots dziesmu aptaujas “Latvijas Sirdsdziesma” uzvarētājs. Par šo godu cīnījās 15 dziesmas. Apkopojot LTV1 tiešraides skatītāju balsojuma rezultātus, par uzvarētāju kļuva Jāņa Moiseja un Talsu pūtēju orķestra izpildītā dziesma “Mēnestiņš”.

Skatītāju balsojumā 15. vietā ierindojās Inetas Rudzītes un Ainara Bumbiera izpildītā dziesma “”Maldu valstība, 14. vietā – grupas “Ducele” dziesma “Monika”, 13. vietā – Signes Balteres un Ingusa Staško izpildītā kompozīcija “Rudens”, 12. vietā – “Balto lāču” dziesma “Abi trīs”, 11. vietā – Kaspara Markševica izpildītā “Acis mīlīgi kautrās”. Fināla 10. vietā ierindojās grupa “Klaidonis” ar dziesmu “Diena nāk”, kuriem 9. vietā priekšā pasteidzās grupa “Zeļļi” ar kompozīciju “Kā rāma upe”. 8. vietā skatītāji iebalsoja grupu “Zelta kniede” ar pozitīvo melodiju “Esmu laimīgs”, 7. vietā – grupu “Miera vējos” ar dziesmu “Atverot debesis vaļā”, bet 6. vietā – grupu “Galaktika” ar dziesmu “Lai mīlestības nepietrūkst”. 5. vietā ierindojās sirsnīgā Jorena Šteinhauera dziesmiņa “Mans suns ir letiņš”, bet 4. vietā – Ingas Rukas-Lazdiņas izpildītā “Trīs dzejnieku mīlas vārdi”. Finālā godpilno trešo vietu ieguva Mārtiņš Ruskis ar dziesmu “Baltās rozes”, bet otro – iemīļotā grupa “Rumbas kvartets” ar kompozīciju “Logā līkst ceriņi zili”. Jānis Moisejs un Talsu pūtēju orķestris ar dziesmu “Mēnestiņš” uzvarēja pārliecinoši.

Ņemot vērā ierobežojumus, šoreiz aptaujas fināls nenotika klātienē, tomēr raidījuma komanda bija apceļojusi teju vai visu Latviju, lai satiktu finālistus. Tiešraidē no LTV studijas viņu sveicieni tika nodoti arī fināla skatītājiem. Fināla koncertā izskanēja ne vien visas finālā iekļuvušās dziesmas, bet arī maestro Raimonda Paula radītais dziesmu cikls Guntim Skrastiņam.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar