Latvijas Pasts velta pastmarku bobslejam

Atbalstot Latvijas olimpiešus XXIII Ziemas Olimpiskajās spēlēs Dienvidkorejas pilsētā Phjončhanā, Latvijas Pasts izdod jaunāko Sporta sērijas pastmarku – Bobslejs. Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana notiks 2018.gada 2.februārī Rīgas 50.pasta nodaļā tirdzniecības centrā Origo, Stacijas laukumā 2, Rīgā, no plkst.8 līdz 19. Filatēlijas jaunizdevums tapis sadarbībā ar Latvijas Bobsleja un skeletona federāciju.

Pastmarkas dizaina autors ir mākslinieks Ludis Danilāns, un tā izdota 50 000 eksemplāru tirāžā. Jaunā pastmarka paredzēta vienkāršas A klases vēstules nosūtīšanai Latvijas teritorijā – tās nominālvērtība ir € 0,61. Līdz ar pastmarku izdota arī pirmās dienas aploksne 1000 eksemplāru tirāžā.

XXIII Ziemas olimpiskās spēles no 2018.gada 9.februāra līdz 25.februārim risināsies Phjončhanā, Dienvidkorejā. Latviju bobsleja disciplīnā pārstāvēs divi piloti un septiņi stūmēji: Oskars Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti, Jāni Strengu, kā arī Oskars Ķibermanis ar Matīsu Mikni, Jāni Jansonu un Helviju Lūsi. Kā devītais bobslejists uz olimpiādi dosies Intars Dambis. Abu bobsleja komandu uzdevums abās disciplīnās ir iekļūt labāko desmitniekā.

Latvija XXIII Ziemas olimpiskajās spēlēs tiks pārstāvēta vēl astoņos sporta veidos – biatlonā, daiļslidošanā, distanču slēpošanā, kamaniņu sportā, kalnu slēpošanā, skeletonā, slidošanā, un šorttrekā.

 “Vēlam Latvijas olimpiešiem panākumiem bagātus startus, un aicinām ikvienu ar bobslejam veltītās pastmarkas starpniecību veicināt šā sporta veida panākumus un atpazīstamību,” aicina Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns.

Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis uzsver: “Esam priecīgi par sportam veltīto pastmarku izdošanu – labprāt sadarbojamies ar Latvijas Pastu, popularizējot ziemas sporta veidus!”

Latvijas olimpiešiem gūstot uzvaras XXIII Ziemas olimpiskajās spēlēs, Latvijas Pasts izdos arī īpašas konkrētajiem medaļniekiem veltītas pastmarkas.

Latvijas Pasts izdevis pastmarkas arī saistībā ar iepriekšējām olimpiskajām spēlēm – Olimpiskās spēles Sočos (2014), Olimpiskās spēles Londonā (2012), Olimpiskās spēles Vankūverā (2010), Olimpiskās spēles Pekinā (2008); Olimpiskās spēles Turīnā (2006); Olimpiskās spēles Sidnejā (2000) un Olimpiskās sporta spēles Atlantā (1996).

Attēli: publicitātes

TOP Komentāri

avatar