Latvijas Pasts izdod pastmarku Latvijas Futbola federācijas 100.jubilejā

Latvijas Pasts 2021.gada 27.maijā izdod pastmarku un aploksni Latvijas Futbola federācijas 100.jubilejā. Jauno filatēlijas izdevumu dizaina autors ir mākslinieks Ludis Danilāns. Pastmarku un aploksni sākotnēji varēs iegādāties lielāko pilsētu pasta nodaļās, kā arī Latvijas Pasta e-veikalā https://veikals.pasts.lv/. Interesentus par pirmās dienas zīmogošanas iespējām aicinām rakstīt uz e-pasta adresi filatelija@pasts.lv.

Pastmarka Latvijas Futbola federācijai – 100 izdota 50 000 eksemplāru tirāžā, un tās nominālvērtība ir € 1,00, kas atbilst vēstuļu korespondences apmaksai svara kategorijā līdz 20 gramu Latvijas teritorijā. Līdz ar pastmarku izdota arī speciāla aploksne 1000 eksemplāru tirāžā.

Filatēlijas izdevumu dizaina autors ir mākslinieks L.Danilāns – uz pastmarkas un aploksnes atveidoti futbolistu silueti un Latvijas Futbola federācijas simtgades logo.

Latvijas Futbola federācija dibināta 1921.gada 19.jūnijā, un tā ir vienīgā futbola asociācija Latvijā, kuru ir atzinusi Starptautiskā Futbola federāciju asociācijā (FIFA) un Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA). Futbola federācija ir atbildīga par futbola attīstību valstī, kā arī tai ir tiesības pārstāvēt Latviju FIFA, UEFA un citās sporta institūcijās. Organizācijai pieder ekskluzīvas tiesības organizēt un vadīt visu līmeņu futbola sacensības.

“Mums ir prieks un vienlaikus liels gods šogad izdot jau otro sporta tēmai veltīto pastmarku. Šoreiz filatēlijas izdevumi saistīti ar vienu no pasaulē populārākajiem un masveidīgākajiem komandu sporta veidiem – futbolu – un tā norisēm Latvijā, atzīmējot Latvijas Futbola federācijas 100.jubileju. Ar pastmarkas starpniecību nesīsim Latvijas vārdu un mūsu sportistu panākumus visā pasaulē, kā arī svinēsim Latvijas futbola simtgadi,” uzsver Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns.

Latvijas Futbola federācijas prezidents Vadims Ļašenko norāda: “Latvijas futbols un Latvijas Futbola federācija kā šo sporta veidu attīstošā organizācija var lepoties ar notikumiem bagātu vēsturi – sasniegtie 100 gadi kopš organizācijas izveidošanas ir tam apliecinājums. Laikam ejot, Latvijas Futbola federācija ir kļuvusi par svarīgu zobratu Latvijas sporta mehānismā, bet futbols sevi ir apliecinājis kā masveidīgākais sporta veids valstī ar ambīcijām kļūt par vadošo sporta veidu arī daudzās citās vērtību skalās. Paldies Latvijas Pastam, kas ir novērtējis federācijas simtgades fakta vēsturisko nozīmi, veltot tam īpašu pastmarku.”

Covid-19 infekcijas izplatības laikā pastmarku pirmās dienas zīmogošana pasta nodaļās nenotiek, tāpēc pastmarku kolekcionāri un filatēlijas interesenti par pastmarku zīmogošanas iespējām aicināti sazināties ar Latvijas Pasta Pasta vērtszīmju un filatēlijas departamentu, rakstot uz e-pasta adresi: filatelija@pasts.lv

Jauno pastmarku sākotnēji varēs iegādāties Rīgas 10.pasta nodaļā Elizabetes ielā 14/43, Rīgas 50.pasta nodaļā t/c Origo, Stacijas laukumā 2, pasta centrā Sakta Brīvības bulvārī 32, Rīgā, kā arī Latvijas Pasta e-veikalā https://veikals.pasts.lv/

Nākamais filatēlijas izdevums plānots 15.jūnijā

Attēli: publicitātes

TOP Komentāri

avatar