Latvijas Pasts izdod pastmarku Latvijas autobūves vēstures sērijā – Ford-Vairogs V8

Latvijas Pasts izdevis otro pastmarku sērijā Latvijas autobūves vēsture – Motormuzeja unikālie eksponāti, un uz tās redzams Rīgas automobiļu fabrikas Ford-Vairogs 1939.gadā izgatavotais Ford-Vairogs V8 modelis. Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana plānota 2018.gada 13.jūlijā Rīgas 50.pasta nodaļā tirdzniecības centrā Origo Stacijas laukumā 2, Rīgā, no plkst.8 līdz 19.

 Jaunās Latvijas autobūves vēsturei veltītās pastmarkas nominālvērtība ir € 1,39, kas atbilst ierakstītas B klases vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā. Kopējā pastmarku tirāža sasniedz 100 000 eksemplāru, un līdz ar pastmarku izdota arī īpaša aploksne 1000 eksemplāros. Jauno filatēlijas izdevumu dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

 

Ford-Vairogs bija lielākais autobūves uzņēmums Baltijas valstīs, un no 1937.gada septembra līdz 1940.gadam tas Rīgā ražoja automašīnas pēc Ford Motor Company licences. Rīgas Motormuzeja kolekcijā apskatāmais Ford-Vairogs V8 automobilis ražots 1939.gadā. To pirms Otrā pasaules kara iegādājies kāds Dobeles apkaimes ārsts.

Nākamais filatēlijas izdevums plānots 29.jūlijā.

Attēli: publicitātes

TOP Komentāri

avatar