Latvijas Pasts aicina izvērtēt apmeklējuma laiku pabalsta izņemšanai

Sakarā ar vienreizējo valsts atbalsta maksājumu – 500 eiro par katru bērnu – izmaksu Latvijas Pasts aicina tos pabalsta saņēmējus, kam šos līdzekļus ieskaita Pasta norēķinu sistēmas kontā, izvērtēt pasta nodaļas apmeklējuma laiku un apsvērt iespēju naudas izņemšanu plānot darba nedēļas otrajā pusē, kad būs beigusies šā mēneša pensiju izmaksa. Šāds aicinājums saistīts ar noteiktajiem drošības pasākumiem klientu apkalpošanai klātienē Covid-19 apstākļos, kas samazina uz vietas pasta nodaļās apkalpojamo cilvēku skaitu, tādējādi masveidīgs nodaļu apmeklējums pabalstu saņemšanai var radīt papildu sastrēgumus un lieku drūzmēšanos.

Līdz ar vienreizējā 500 eiro valsts pabalsta izmaksu par katru bērnu Covid-19 negatīvo seku un spriedzes mazināšanai Latvijas Pasts prognozē klientu pieplūdumu pasta nodaļās visā Latvijā, jo daļai šā pabalsta saņēmēju līdzekļi tiek izmaksāti ar Pasta norēķinu sistēmas (PNS) starpniecību. Latvijas Pasts aicina neaizmirst par drošību un lūdz pabalsta saņēmējus izvērtēt iespēju pabalsta saņemšanai izmantot darba nedēļas otro pusi, sākot ar trešdienu, 2021.gada 24.martu, kad būs noslēgusies lielākās pensiju daļas izmaksa pasta nodaļās.

Šāds aicinājums saistīts ar valstī noteiktajiem drošības pasākumiem Covid-19 izplatības mazināšanai, kas ierobežo klientu klātienes apkalpošanu telpās. Vienlaicīgs un masveidīgs pasta nodaļu apmeklējums var radīt lielākus sastrēgumus un drūzmēšanos pasta nodaļās, veicinot papildu riskus. Turklāt liela naudas pieprasījuma gadījumā, kas saistīts gan ar pensiju, gan pabalstu vienlaicīgi izmaksu, var rasties arī īslaicīgi skaidras naudas izsniegšanas pārrāvumi.

Nedēļas sākumā pasta nodaļās ienāk arī liels skaits pasta sūtījumu, kas jāizsniedz lielam klientu skaitam. Tajā pašā laikā iespējas apkalpot klientus pasta nodaļās samazinās: vairākos desmitos pasta nodaļu atbilstoši valstī noteiktajām drošības prasībām samazināts uz vietas apkalpojamo cilvēku un attiecīgi – arī kases sistēmu skaits.

Tāpēc Latvijas Pasts aicina nodaļu apmeklējumam vienreizējā pabalsta saņemšanai par katru bērnu izvēlēties nedēļas otro pusi, sākot ar 24.martu, atgādinot par drošības prasībām. Nodaļās, kur darbojas automātiskā klientu plūsmas vadības sistēma, pakalpojumiem jāpiesakās attālināti no Latvijas Pasta mobilās lietotnes vai jāizņem numuriņš uz vietas; apmeklētāju pieplūduma gadījumā jāuzgaida sava kārta ārpus telpām; jāievēro savstarpējā distance – divi metri; jābūt maskā.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar