Latvijas labākie kori apvienosies unikālā projektā “Virtuālais koris”

rojekta tapšanā aicināts piedalīties ikviens interesents, aizpildot publikas rindas, jo tā veiksmīgai realizācijai nepieciešama arī plaša publikas klātbūtne. Pēc projekta “Virtuālais koris” materiālu ieraksta koncerta turpinājumā Swedbank koris, atskatoties uz 10 gadu laikā paveikto, priecēs klausītājus sev vēl neierastā ampluā, kā arī prezentēs kora jauno nosaukumu – “Emīla Dārziņa jauktais koris”.

Projekta “Virtuālais koris” ideja un galvenais mērķis ir popularizēt kora dziedāšanas tradīcijas, ievērojot 21. gadsimta tehnoloģijas, kā arī veicināt latviešu kormūzikas kvalitatīvu apguvi gan Latvijā, gan ārpus Latvijas robežām. Īpaši svarīgi tas būs nākamā gada pirmajā pusē – laikā, kad Latvijas un visas pasaules kori gatavosies Pasaules koru olimpiādei, kas notiks 2014. gada jūlijā Rīgā.

Projektu “Virtuālais koris” plašākai publikai plānots piedāvāt 2014. gada februārī, kad jebkurš interesents jebkurā pasaules vietā, ieejot interneta vietnē www.virtualaiskoris.lv varēs vienlaicīgi:

1) noklausīties skaņdarbus “Gaismas pils” (J.Vītols), “Jāņuvakars” (E.Melngailis), “Saule, pērkons, Daugava” (M.Brauns), “Dziesmai šodien liela diena” (P.Barisons), “Pūt, vējiņi” (A.Jurjāns), “Rīga dimd” (J.Cimze). Ar laiku paredzēts papildināt piedāvāto skaņdarbu klāstu.

2) izvēlēties vēlamo kameras skatu, kur vietnes apmeklētājs var iejusties kora dziedātāja ādā (6 rakursi: kopskats, skats no diriģenta, skats no balsu grupām – soprāniem, altiem, tenoriem, basiem).

3) ar speciāli izstrādātas programmas palīdzību pastiprināt kādas konkrētas balss grupas skaļumu, tādējādi panākot to, ka ir iespējams apgūt tās meldiju, vai arī tieši otrādi – pieklusinot kādu no balss grupām, ir iespēja to iedziedāt vietnes apmeklētājam, tādējādi iejūtoties Virtuālajā korī.

4) sekot notīm, vārdiem, dziedāt līdzi.

5) ierakstīt paša dziedāšanu, analizēt to un uzdot speciāli izstrādātai programmai novērtēt savu sniegumu.

 

TOP Komentāri

avatar