Latvijas labākie 88 būvobjekti 2016.gadā – no cietumiem līdz baznīcām

Ikgadējo lielāko būvniecības konkursu “Latvijas Būvniecības Gada balva” organizē nozares nevalstiskās organizācijas sadarbībā ar valsts institūcijām. Gala ceremonija paredzēt 2017.gada 6.martā.

Konkursam “”Latvijas Būvniecības Gada balva 2016” ir pieteiktas skolas un baznīcas, poligona infrastruktūra un pirts, betona un koka tilti, lielas sabiedriskas ēkas un privātmājas, daudzdzīvokļu ēkas un infrastruktūras risinājumi, sporta halles un cietums, lidostas terminālis un bērnudārzs, koka ēkas un publiskās ārtelpas objekti, ražotnes un muzeju ēkas, pils un slimnīca. Tie ir objekti no Latvijas – Rīgas, Rīgas rajona, Mārupes, Embūtes, Kuldīgas, Bauskas, Ķekavas, Kocēnu novada, Jūrmalas, Jelgavas un Jelgavas rajona, Ādažiem, Olaines, Nīcas, Dundagas, Madonas novada, Turaidas, Tadenavas, Tukuma, Ventspils, Alūksnes, Kazdangas, Ludzas, kā arī Latvijas pilsoņu būvēti vai pasūtīti objekti Zviedrijā, Igaunijā, Krievijā.

Vairāki no pieteiktajiem objektiem ir unikāli ne vien Baltijas, bet arī Eiropas kontekstā. Piemēram, Ventspils strūklaka “Fregate “Valzivs”” ir modernākā strūklaka Eiropā, fizisko aktivitāšu laukums pie Rīgas 84.vidusskolas Lielvārdes ielā ir lielākais Baltijā, modernākās ražotnes no koka konstrukcijām Baltijā ir uzbūvējis “Latvijas Finieris”, daudzviet Latvijā ir tapušas zema energopatēriņa sporta halles. Tie ir tikai daži no konkursam pieteiktiem objektiem.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar