Latvijas fotogrāfijas gadagrāmata 2013

Latvijas Kultūras akadēmijas Rīgas Kino muzejā atvērta “Latvijas fotogrāfijas gadagrāmata 2013”, informēja žurnāla “Foto Kvartāls” galvenais redaktors Arnis Balčus.

Šajā gadagrāmatā publicētas sešas mūsdienu dokumentālās fotosērijas, kuru autori – Elīna Ruka, Aija Bley, Diāna Tamane, Iveta Vaivode, Paulis Jakušonoks un Kaspars Podnieks – ar fotogrāfijas palīdzību pētījuši personiski un sabiedriski nozīmīgas tēmas. Katrā eksemplārā atradīsies arī viena attēla fotoizdruka.

Tradicionāli gadagrāmatā iekļauti arī teksti par fotogrāfiju, lai rūpētos par Latvijas foto teorijas un vēstures attīstību. Šoreiz publicētas filozofa Kārļa Vērpes pārdomas par fotožurnālistiku Latvijā un mākslas zinātnieces Ievas Lejasmeijeres eseja par šīgada gadagrāmatas kolekciju.

Izdevumu jau trešo gadu izdod žurnāls “Foto Kvartāls”, apkopojot interesantākos, mākslinieciski pievilcīgākos un saturiski bagātākos pēdējo gadu Latvijas fotogrāfu darbus.

Gadagrāmatas prezentācija ievada starptautisko fotogrāfijas festivālu “Rīgas fotomēnesis 2014”, kas pirmo reizi notiks 2014.gadā, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta.

TOP Komentāri

avatar