Latvijas dzimtsarakstu nodaļu sistēma atzīmēja 95. gadadienu

Dzimtsarakstu nodaļu sistēmas 95. gadadienas pasākuma ietvaros īpaši tika godinātas dzimtsarakstu nodaļu pārstāves, Triju Zvaigžņu Ordeņa un Atzinības krusta kavalieres, kas ieguvušas augstākos valsts apbalvojumus un savas aktīvās darba gaitas jau ir beigušas.

Apsveicot esošos un bijušos dzimtsarakstu sistēmas darbiniekus 95. gadadienā, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs uzsvēra viņu būtisko lomu svarīgos brīžos ikviena cilvēka dzīvē. Ar saviem lēmumiem dzimtsarakstu nodaļu darbinieki ietekmē mūsu tiesību un pienākumu realizāciju, tāpēc šodien pieredzējušākie darbinieki ir pelnījuši atzinību par savu ieguldījumu dzimtsarakstu sistēmas attīstībā, tradīciju izkopšanā, laulības un ģimenes institūta stiprināšanā, norādīja tieslietu ministrs.

Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs uzsvēra: “Jau gandrīz vesela gadsimta garumā dzimtsarakstu sistēma ir nesatricināmi saglabājusi nozīmīgu vietu sabiedrības dzīvē. Dzimtsarakstu nodaļa ir līdzās cilvēkam nozīmīgākajos dzīves cēlienos. Esmu patiesi lepns un pateicīgs visiem Latvijas dzimtsarakstu nodaļu esošajiem un bijušajiem darbiniekiem par viņu ieguldīto darbu valsts un sabiedrības labā, jo zinu, ar kādu patriotisma apziņu un atbildības sajūtu darbs tika un tiek padarīts.”

 

 

 

TOP Komentāri

avatar