Latvijā tiksies pasaules skaistākie kaķi

Latvijā pasaules skaistākie, tituliem bagātākie un slavenākie kaķi pulcēsies starptautiskajā kaķu izstādē “Schesir Baltic Winner Show2019”, kas notiks 18. un 19. maijā no plkst. 10:30 līdz 16:00 Olimpiskajā Skonto hallē, Melngaiļa ielā 1a. Izstādē tiksies vairāk kā 300 dažādu šķirņu kaķus vienkopus no 16 Eiropas valstīm, kas sacentīsies par Baltijas uzvarētāja titulu, kā arī skatītājiem būs iespēja vērot kaķu skriešanās sacensības.

Šī nedēļas nogale Rīgā iezīmējas skriešanas zīmē, tāpēc arī izstādes laikā kaķi solidarizēsies ar maratona dalībniekiem un sacentīsies savā starpā ne tikai par skaistākā kaķa titulu, bet arī par ātrākā kaķa titulu profesionālas treneres vadībā. Savukārt skatītājiem sestdien noteiktās stundās būs iespēja klausīties dažādu kaķu šķirņu prezentācijas, kuras vadīs nozares profesionāļi, un uzdot sev interesējošus jautājumus.  Izstādes apmeklētāji varēs nobalsot par savu skaistāko kaķi. Bērnus un to vecākus priecēs bērnu stūrītis.

“Esam pagodināti organizēt tik liela mēroga izstādi, kas atbilst augstākajiem pasaules standartiem, un priecājamies Rīgā pulcēt šķirnes un mājas kaķus no visas pasaules, kas cīnīsies savā starpā par šo prestižo titulu. Šoreiz tik tiešām pie mums pulcēsies skaistuma karaļi un karalienes, viens no tādiem ir visu reģionālo izstāžu un Pasaules izstādes titula ieguvējs – Sibīrijas kaķis no Šveices, kura īpašumā jau ir viens Baltic Winner tituls.

Šogad vēlamies padarīt izstādi atraktīvāku skatītājiem un maratona līdzjutējiem, jo maratona maršruts atrodas netālu no mūsu izstādes norises vietas,  tāpēc aicinām visus maratonistus un viņu līdzjutējus ieskriet pie mums un pavērot, kā norisinās kaķu skriešanās sacensības,” aicina izstādes organizatore Linda Riekstiņa.

Izstādes programma:

Sestdiena, 2019. gada 18. maijs

10.30 Atklāšanas ceremonija
12:00 Kaķu prezentācijas (Burmas, Orientālie kaķi un Sfinksi)
13.00 Organizācijas „Cat Care Community” prezentācija un viktorīna dalībniekiem

14:00 Kaķu prezentācijas (Meinkūni)
15:00 Kaķu prezentācijas (Eksoti, Persieši un Svētās Birmas)

Svētdiena, 2019. gada 19. maijs
11.00-13.00 Apbalvošanas ceremonijas Mājas kaķiem, 1.un 2.kategorijas šķirņu kaķiem (Garspalvainiem un pusgarspalvainiem kaķiem)
13.00 Organizācijas „Cat Care Community” prezentācija un viktorīna dalībniekiem

14.00-16.00 Apbalvošanas ceremonijas 3.un 4.kategorijas kaķiem (Īsspalvaino kaķu grupām)
15.00 Skatītāju simpātiju un Kaķu skriešanas konkursu laureātu apbalvošana
16.00 Izstādes uzvarētāju parāde

Izstāde Latvijā norisināsies otro reizi, jo tikai vienreiz trīs gados kādā no Baltijas valstīm pulcējas pasaules skaistākie kaķi. Priekšlikumu par pasaules līmeņa izstādes organizēšanu Baltijas valstīs akceptēja 2015.gada Starptautiskās Kaķu mīļotāju federācijas FIFe Ģenerālajā asamblejā Portugālē un Latvijai 2016 gadā tika uzticēts īpašs gods organizēt pirmo Baltijas Uzvarētāja izstādi.Pagājušā gadā karogu pārņēma Latvija no Igaunijas, lai šogad pēc izstādes to nodotu mūsu kaimiņiem – lietuviešiem.

Biļešu cenas:

Vienai izstādes dienai – 3 EUR pieaugušajiem, 2 EUR bērniem līdz 12 gadu vecumam un senioriem

Divām izstādes dienām – 4 EUR pieaugušajiem, 3 EUR bērniem līdz 12 gadu vecumam un senioriem

Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas.

Biļetes varēs iegādāties uz vietas, pie ieejas izstādes zālē.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar