Kur vērsties, ja svētku laikā nepieciešama medicīniskā palīdzība?

Rīgā un citās lielākajās Latvijas pilsētās valsts apmaksātu medicīnisko palīdzību varēs saņemt pie dežūrārstiem. Dežūrārsti sniedz medicīniskas konsultācijas ģimenes ārsta kompetences ietvaros. Par vizīti pie dežūrārsta jāveic pacienta iemaksa 1,42 eiro* apmērā.

Traumas vai pēkšņas saslimšanas gadījumā medicīnisko palīdzību sniedz steidzamās medicīniskās palīdzības punktos. Savukārt neatliekamos gadījumos, kad apdraudēta veselība, palīdzību sniedz slimnīcu uzņemšanas nodaļas.

Pirms došanās uz uzņemšanas nodaļu, ieteicams ar to sazināties, lai noskaidrotu informāciju par palīdzības saņemšanas iespējām atbilstoši pacienta veselības stāvoklim. Piemēram, ir slimnīcu uzņemšanas nodaļas, kurās var vērsties, ja ir aizdomas par kaula lūzumu, savukārt citās var vērsties, ja gūti ķermeņa apdegumi vai ir grieztas brūces.

Jāņem vērā, ka slimnīcu uzņemšanas nodaļās netiek sniegta valsts apmaksāta medicīniskā palīdzība gadījumos, kas nav neatliekami un kuros bijusi nepieciešama plānveida pakalpojuma saņemšana.

Dežūrārstu darba grafiks svētku brīvdienās un informācija par citām medicīniskās palīdzības saņemšanas iespējām ir pieejama Nacionālā veselības dienesta mājaslapā.

Nacionālais veselības dienesta atgādina, ka dzīvībai kritiskos gadījumos neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādi var izsaukt, zvanot 113.

*Pacienta iemaksas neveic no pacienta iemaksām atbrīvotās iedzīvotāju grupas. Piemēram, bērni līdz 18 gadiem, grūtnieces, 1.grupas invalīdi, politiski represētās personas u.c.

Nacionālais veselības dienests

TOP Komentāri

avatar