Kundziņsalā noklīduša suņa saimniekus izdodas atrast ar sociālo tīklu palīdzību

Svētdien, 25.martā, Rīgas pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki Kundziņsalā pamanīja klaiņojošu vācu aitu sugas suni. Tā kā apkārtnē saimnieks nebija manāms, kārtības sargi suni uzņēma policijas automašīnā un sāka patrulēt cerībā atrast saimnieku.

Pēc ilgākas patrulēšanas un vairāku iedzīvotāju aptaujāšanas saimnieku atrast neizdevās, tādēļ uz notikuma vietu tika izsaukti Dr.Beinerta veterinārās klīnikas darbinieki. Vēlāk, kad suns klīnikā bija pārbaudīts un konstatēts, ka nekādu traumu viņam nav, viņš tika nogādāts dzīvnieku patversmē “Ulubele”.

Pa to laiku kārtības sargi vairākās ar dzīvniekiem saistītās Facebook grupās izvietoja suņa fotoattēlu un drīz vien saimnieks šādā veidā atradās.

Šajā gadījumā sunim nebija čips, taču ar sociālo tīklu palīdzību saimnieku izdevās atrast. Taču ne vienmēr šādā veidā izdodas atrast saimniekus. Tieši tādēļ normatīvie akti paredz, ka, lai izņemtu savu mīluli no dzīvnieku patversmes, tas pirms tam tiek reģistrēts un čipēts. Saimniekam, lai saņemtu savu mājdzīvnieku, ir jāsedz čipēšanas izdevumi.

Atgādinām, ka jau no pagājušā gada sākuma visiem suņiem Rīgā ir jābūt ar implantētu mikročipu. Šāda kārtība ir paredzēta, lai rūpētos par dzīvnieka drošību.

Rīgas pašvaldības policija

TOP Komentāri

avatar