Kuldīgas slimnīcas katlu mājā izcēlās ugunsgrēks

Ņemot vērā to, ka slimnīca ir paaugstinātas bīstamības objekts, uz notikuma vietu tika izsūtītas septiņas autocisternas un viena autokāpne no Kuldīgas, Alsungas, Skrundas, Ventspils, Aizputes, Saldus un Kuldīgas.

          Kad pirmie ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā, bija redzams, ka no katlu mājas jumta nāk dūmi, bet starp jumtu segumu un pārsegumu bija redzama atklāta liesma. Ugunsdzēsēji glābēji katlu mājas jumtā veidoja vairākus atvērumus, pa kuriem notika ugunsgrēka dzēšana. Paralēli dzēšanas darbiem tika veikti pasākumi, lai no liesmām pasargātu slimnīcas ēku, kas ar katlu māju savienota ar gaisa pārvadu, pa kuru iet siltuma caurulēm  un līdz ar to bija iespējama liesmu tālāka izplatīšanās. Ugunsdzēsēju glābēju prioritāte bija slimnīcas pasargāšana no liesmām.

          Katlu mājas jumta demontāžas darbos tika iesaistīts arī pašvaldības autopacēlājs.

          Katlu mājai dega jumts un siltinājums 250m2 platībā. Lai varētu likvidēt ugunsgrēku, kopumā tika demontēts jumta segums 480m2 platībā.

          Ugunsgrēks pilnībā tika likvidēts plkst. 14:27. Slimnīcas personāla un slimnieku evakuācija nebija nepieciešama. Veicot dzēšanas darbus, cieta divi ugunsdzēsēji.

Paralēli dzēšanas darbiem tika sasaukta un notika Kuldīgas civilās aizsardzības komisijas sēde. 

Foto: ntz.lv

TOP Komentāri

avatar