Krustpils novadā notika Nacionālo Bruņoto spēku mācības

Mācības notika bijušās Sūnu pamatskolas teritorijā. Kā pastāstīja Aviācijas bāzes gaisa spēku aviācijas eskadriļas virsseržants Gaitis Polis, Sūnu skolas apvidus ir piemērots šāda veida mācībām, tuvu Jēkabpils pilsētai, labs orientieris, blakus dzelzceļš, šoseja, var labi piebraukt medicīnas transports.

Mācībās piedalījās arī Krustpils novada jaunsargi, mācību uzdevums bija maksimāli pietuvināts realitātei – proti, bija jāglābj trīs smagi cietuši cilvēki ar dažādām traumām. Viņiem sniedza neatliekamo palīdzību un evakuēja.

NBS Gaisa spēku aviācijas bāze var piedalīties ne tikai glābšanas operācijās, bet arī ugunsgrēku dzēšanā, jo speciāli helikopteram pielāgotā veidā var pārvest trīs tonnas ūdens. Var piedalīties pazudušu cilvēku meklēšanā ar spēcīgu optiku un infrasarkaniem stariem.

Kā stāsta G. Polis, treniņi notiek nepārtraukti, arī šādas mācības tiek organizētas bieži. Reālajā dzīvē vairāk ir jāglābj jūrā pazuduši cilvēki vai no kruīza kuģiem, ja nepieciešama steidzīga hospitalizācija. Latvijā visus glābšanas darbus koordinē viena militārā iestāde – Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienests.

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar