Krāšņi tērpi un stāvovācijas “Reiz Ziemassvētkos 2” atklāšanas koncertā

Skatītāju pilnībā piepildītā VEF Kultūras pils lielajā zālē, ar stāvovācijām noslēdzās Guntara Rača un grupas “Saldās sejas” koncertu sērijas “Reiz Ziemassvētkos 2” pirmais koncerts. Šo sestdien koncerts notiks Rēzeknē, bet svētdien Cēsīs, kur izsludināts arī papildkoncerts, jo pirmais koncerts plkst. 15.00 ir jau pilnībā izpārdots.

Koncertā VEF Kultūras pilī bez Guntara Rača un grupas “Saldās sejas” dalībniekiem uzstājās arī dziedātāji Ivo Fomins, Katrīna Bindere, Kristena Cīrule un Mārtiņš Ruskis. Savas solo dziesmas izpildīja arī grupas dalībnieks Jānis Narkevics Jr. Jau otro gadu kopā ar pārējiem ir arī bērnu vokālais ansamblis “Dzeguzīte”, kuri uzstājās gan ar solo dziesmām, gan arī duetos ar lielajiem dziedātājiem. 

Koncertā izskanēja daudz pirmatskaņojumi. Pateicoties Guntara Rača sadarbībai ar Raimondu Paulu, grupa tikusi pie 4 jaunām un tematiski atbilstošām Maestro dziesmām. Arī Mārtiņš Ruskis izpildīja vairākas šajā tandēmā radītās dziesmas no sava jaunākā albuma “Piparmētru tēja”, bet papildus tām arī divus savus jaundarbus – Baltā ģitāra” un pavisam svaigo dziesmu “Sniegavīrs”. Koncertā skanēja arī Tomasa Kliena, Ainara Virgas, Zigfrīda Muktupāvela un grupas jaunpienācēja Ginta Staneviča dziesmas ar Rača vārdiem. Neiztika arī bez pasaules populārāko dziesmu pārlikumiem. Uz skatuves un zālē vakar valdīja prieks un aizrautība. Izskanot dziesmai “Klusa nakts, svēta nakts”, skatītāji mirdzot mobilo tālruņu lampiņām, godinot dziesmu un mūziķus, piecēlās kājās. Koncertā autora lasījumā bija klausāmi arī dzejoļi no Rača jaunākajām grāmatām “Mīlestība ir” un “Reiz Ziemassvētkos”. 

Koncerti “Reiz Ziemassvētkos 2” vēl notiks sekojošās vietās: 

14.12. – Latgales vēstniecība “Gors”, Rēzekne, plkst. 1800

15.12. – Vidzemes koncertzāle “Cēsis”, plkst. 1500 (izpārdots) un 1900 (papildkoncerts)

20.12.–  Kalnu k/n, plkst. 1900

21.12. – Teātra nams “Jūras vārti”, Ventspils, plkst 1500

22.12. – Liepājas koncertzāle “Lielais dzintars”,  plkst. 1500 (izpārdots) un 1900 (papildkoncerts).

Biļetes Biļesuparadīzes kasēs un internetā.

Foto: Ritvars Stankevičs

 

TOP Komentāri

avatar